Volvo Cars odlučuje da pojednostavi nazive modela

Volvo Cars menja način na koji naziva svoje električne automobile.

Njegovi popularni modeli XC40 Recharge i C40 Recharge sada će biti poznati kao EX40 i EC40, u skladu sa drugim Volvo potpuno električnim ponudom: EX30, EX90 i EM90. Promena imena ima za cilj da pojednostavi ponudu za potrošače i napravi razliku između potpuno električnih i hibridnih modela.

Odluka o preimenovanju električnih modela odražava posvećenost Volva proizvodnji električnih vozila. U 2023. godini, potpuno električni automobili su činili 16% globalnog obima prodaje kompanije, što je značajno povećanje od 70% u odnosu na prethodnu godinu.

Sa uvođenjem modela EX30, EX90 i EM90 ove godine, Volvoov potpuno električni portfolio će se proširiti na pet modela, sa planovima za dodatna izdanja u budućnosti.

Pored toga, Volvo uklanja oznaku „Recharge“ sa svojih plug-in hibridnih modela, koji će sada biti identifikovani sufiksom T6 ili T8 koji označava različite izlazne snage. Ova promena ima za cilj da dodatno razjasni razliku između potpuno električne i hibridne ponude.

Da bi poboljšao performanse, Volvo predstavlja novi softverski paket Performance za varijante EX40 i EC40 Tvin Motor, povećavajući izlaznu snagu za 25 kW za brže ubrzanje. Ova nadogradnja takođe uključuje jedinstveno mapiranje pedala i specijalizovani režim vožnje „Performanse“.

Volvo takođe ulaže u poboljšanja svojih hibridnih proizvoda, pri čemu se očekuje da će B5 blage hibridne benzinske varijante XC60 i XC90 doživeti smanjenje emisije CO2 i poboljšanja uštede goriva.

Da zaokružimo, Volvo predstavlja specijalno crno izdanje modela EX40, EC40 i XC40, koje sadrži prepoznatljiva estetska poboljšanja i naprednu tehnologiju kao što je Google integracija i dovoljno prostora za skladištenje u unutrašnjosti.

Volvo je rekao da će električne varijante ponuditi električni domet do 583 km za EC40 i 576 km za EX40, što ih čini atraktivnim opcijama za potrošače koji brinu o životnoj sredini.

Volvo ima za cilj da postane proizvođač potpuno električnih automobila do 2030.

izvor&foto: carsifu.my

Pročitajte i...