Volta Zero spreman za proizvodnju

Kompanija Volta Trucks, vodeći proizvođač potpuno električnih komercijalnih vozila, otkrila je konačni dizajn Volta Zero-a koji je spreman za proizvodnju. Ovo je prvo namenski napravljeno potpuno električno komercijalno vozilo od 16 tona na svetu specijalno kreirano za logistiku u unutrašnjosti grada.

Konačni dizajn Volta Zero, koji je kreirao partner Astheimer Design koji se nalazi u Warwick-u u Velikoj Britaniji, ima blisku vizuelnu vezu sa originalnim demonstracionim vozilom. Volta je takođe radio sa Prodrive-om iz Oxfordshire na razvoju električnog pogona koji pokreće Volta Zero.

Jedna sjajna karakteristika, revolucionarna kabina i premijum radno okruženje za vozače sa niskim centralnim položajem sedenja radi poboljšanja vidljivosti i bezbednosti, biće zadržani sve do proizvodnje.

Isti principi dizajna biće zadržani iu predstojećim varijantama od 7,5 tona, 12 tona i 18 tona. Potonji se sada ponovo pozicionira sa svojih prethodnih 19 tona bruto težine.

Svi paneli karoserije su redizajnirani i ažurirani za konačni dizajn. Najznačajnije, ali manje vizuelne promene uključuju uklanjanje horizontalne prednje svetlosne trake i zamenu dijagonalnog interfejsa između kabine i tovarnog sanduka vertikalnom linijom kako bi se poboljšala efikasnost konstrukcije vozila.

Interno, samo su se promenile boje i paleta materijala. Koža svetle boje koja se nalazi na demonstratoru zamenjena je praktičnijom bojom drvenog uglja, a pod od tikovine zamenjen je otpornim gumenim prostirkama.

Uskoro bi trebalo da počne proizvodnja prvih 25 prototipa vozila za verifikaciju dizajna. Ovi prototipovi će se upustiti u sveobuhvatan i rigorozan režim testiranja koji počinje početkom 2022.

Testiranje će u početku obaviti inženjeri Volta Trucks-a, a zatim i kupci. kako bi se isporučio najviši mogući nivo kvaliteta.

Ian Collins, direktor proizvoda Volta Trucks, rekao je; „Kada je Volta Zero predstavljena u septembru 2020., bilo je nekih koji su mislili da su njen revolucionarni, prvi u svetu dizajn i pakovanje samo za prikaz i da se nikada ne mogu napraviti za proizvodnju. Znali smo da to neće biti lako, ali naša stalna motivacija je bila prilika da potpuno rekonstruisani kamion mora da poboljša bezbednost vozača i onih ranjivih učesnika u saobraćaju oko velikih kamiona koji rade u gradskim centrima. Radeći u bliskoj saradnji sa Astheimerovim dizajnerskim timom i našim inženjerima, isporučili smo moderan, progresivan i elegantan dizajn – tačno onakav kakav treba da bude električno vozilo zamišljeno od početka. Volta Zero spremna za proizvodnju donosi promenu paradigme u bezbednosti i održivosti komercijalnih vozila, i radujem se što ću videti vozila na putu početkom sledeće godine kada počne naš rigorozni program testiranja.“

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...