Volta Zero proizvodiće Steir Automotive u Austriji

Nova saradnja otvoriće 500 novih radnih mesta i približno 2.000 radnih mesta u lancu snabdevanja. Volta Trucks, vodeći proizvođač i servis električnih komercijalnih vozila, potvrdio je da će prva Volta Zero vozila biti proizvedena od strane Steir Automotive u Austriji.

Steir Automotive, koji su ranije bili MAN Truck and Bus Austria, imenovani su na osnovu njihovog velikog iskustva u proizvodnji komercijalnih vozila. Osim toga prednost pri odrabiru je i njihova postojeća proizvodna infrastruktura kao i mogućnost brzine izlaska na tržište.

To će omogućiti kompaniji Volta Trucks da započne serijsku proizvodnju krajem 2022. godine.

Steir Automotive pruža Volta Trucks-u više od 100 godina iskustva u proizvodnji velikih komercijalnih vozila. Vremenom, ugovor će otvoriti do 500 radnih mesta u regionu, pored procenjenih 2.000 radnih mesta u lancu snabdevanja.

Ovo je dobar primer kako će revolucija u proizvodnji električnih vozila (EV) otvoriti radna mesta i pomoći u jačanju lokalne ekonomije i lanaca snabdevanja.

Potvrda kompanije Steir Automotive kao proizvodnog partnera sastavni je deo strategije Volta Trucks „Road-to-Zero Emission“, objavljene u maju 2021. Strategija predviđa četiri modela Volta Zero nosivosti od 7,5 do 19 tona, sa više od 27.000 proizvedenih jedinica. godišnje do 2025.

Strategija „Road-to-Zero Emission“ takođe je potvrdila da je Volta Trucks planirala da proizvodi vozila blizu tržišta na kojima će se prodavati, smanjujući ekološki uticaj distribucije vozila.

S obzirom da su London i Pariz identifikovani kao početni gradovi za lansiranje i prvi u Evropi, fabrika u Austriji je savršena lokacijski blizu planiranih početnih tržišta. Ovo podržava ubrzano uvođenje potpuno električnih komercijalnih vozila kupcima.

Strategija „Road-to-Zero Emission“ takođe je potvrdila planirano širenje tržišta kompanije širom Evrope, praćeno severnoameričkim i azijskim tržištima. Dodatna svetska proizvodna postrojenja se takođe već razmatraju.

Kjell Valoen, suosnivač Volte i glavni tehnički direktor, rekao je: „Partnerstvo sa Steir Automotive označava značajnu prekretnicu za Volta Trucks i jednu od važnih prekretnica koja je pred nama za početak izgradnje električnih kamiona do kraja 2022. Tim kompanije Steir Automotive ima dokaznu sposobnost proizvodnje Volta Zero sa decenijama prethodnog iskustva u izgradnji kamiona.

Izgradnja naših kamiona u Austriji, ubrzaće naše vreme za plasman na tržište i minimizirati ekološki otisak naših operacija, podržavajući naše ambicije održivosti-ključni faktor u našem procesu donošenja odluka.

„Partnerstvo će sada omogućiti kompaniji Volta Trucks da brzo poveća našu proizvodnju, jer nastojimo da izađemo u susret zahtevima naših kupaca koji moraju što pre da zamene svoje flote vozilima sa nultom emisijom gasova.“

Siegfried Volf, predsednik uprave Steir Automotive-a, rekao je: „Veoma smo zadovoljni i uzbuđeni što je Volta Trucks izabrala Steir Automotive za proizvodnju nove električne Volte Zero. Sa stručnošću i iskustvom našeg tima u Steiru, radujemo se dugoročnom uspešnom partnerstvu sa Volta Trucks.“

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...