Volta Zero – novi potpuno električni kamion

Novi potpuno električni kamion Volta od 16 t, delimično napravljen od biorazgradivog materijala i impresivnog dometa od 150-200 km.
Volta Trucks, start-up proizvođač električnih vozila, predstavio je novi Volta Zero – svoje prvo i prvo svetsko posebno proizvedeno vozilo, kao potpuno električno 16-tonsko komercijalno vozilo sa čisto električnim dometom od 150 – 200 km (95 – 125 milja), specijalno dizajnirano za distribuciju paketa i tereta unutar grada.

Skoro panoramski pogled

Uklanjanje tradicionalnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem, omogućilo je dizajnerima i inženjerima Volta Zero da u potpunosti preispitaju tradicionalni dizajniran. Vozač Volta Zero, sada će imati širok direktni vidokrug od 220 stepeni oko vozila. Značajno je poboljšana zaštita ranjivih učesnika u saobraćaju, upotrebom kamera za vožnju unazad koje zamenjuju tradicionalna ogledala. U pitanju su kamere sa ptičjim okom od 360 stepeni koja vozaču pokazuje njihovo celokupno okruženje, kao i sistemi upozorenja koji otkrivaju predmete sa bočnih strana vozila.

Vozač smešten niže, ali u centru kabine

Vozač Volta Zero će sedeti daleko niže nego u konvencionalnom kamionu, sa linijom oka oko 1,8 metara. Ovo odražava visinu pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju koji su u blizini, za laku vizuelnu komunikaciju između vozača i ostalih u okolini. Centralni displej prenosi kritične informacije, dok se ekrani na dodir koriste za osvetljenje, kontrolu klime, navigaciju i planiranje putovanja, komunikaciju i medije u kabini.
Da bi se olakšalo ulazak i izlazak vozača iz kabine, na raspolaganju je jednostavan pristup kroz brzo otvaranje kliznih vrata sa obe strane kabine, i to za ulazak ili izlazak sa bilo koje strane vozila u prometnim ili uskim ulicama.

Napredni sistemi kao pomoć vozaču

Elektronski napredni sistemi za pomoć vozaču (ADAS) pomažu u vožnji, bezbednosti, manevrisanju i parkiranju i daju značajan doprinos bezbednom radu većih vozila.
Vozač Volta Zero-a imaće koristi od tehnologija kao što su aktivno upravljanje, pomoć pri putokazima i pomoćnik za vožnju unazad sa kamerom za vožnju unazad, osiguravajući da imaju najnovije sisteme sigurnosne podrške kada rade u gustim centrima grada. Dok su u pokretu, sistemi za pomoć pri promeni trake i upozorenje za odlazak iz trake osiguravaju da kamion radi što sigurnije. Operater vozila takođe koristi sistem tehničkog praćenja statusa, zasnovan na veštačkoj inteligenciji, koji izbegava kvarove i maksimalizuje vreme rada vozila.

Održivost

Volta Zero će biti prvo drumsko vozilo koje će koristiti prirodni materijal lana i biorazgradivu smolu održivog izvora u izradi spoljnih karoserijskih obloga, sa tamnim oblogama kabine i mnogim unutrašnjim oblogama napravljenim od prirodnog materijala. Visokotehnološko tkanje lana razvio je vodeći svetski dobavljač Volta, švajcarski Bcomp, u saradnji sa Evropskom svemirskom agencijom, a trenutno se koristi u 16 najkonkurentnijih svetskih serija moto trka.
Ovaj, prvi na svetu, prirodni kompozit nije samo održiv, već je i sigurniji za vozila koja rade u gradskim sredinama. Ako se dogodi nesreća, kompozit od lana se savija, preoblikuje i na kraju puca, nudeći fleksibilno ponašanje loma bez oštrih ivica. Ovo smanjuje rizik od oštrih ostataka koji mogu da povrede ljude ili izazovu nezgodu od probijanja.

Impresivan opseg sa e-Axle osovinom

Volta Zero će ponuditi čisto električni domet od 150 – 200 km (95 – 125 milja). Prema kompaniji, „ovo je više nego dovoljno za svakodnevnu upotrebu dostavnog vozila „ poslednjeg kilometara“, što je potvrđeno pomoću simulacija sa padom nosivosti“.

Volta Trucks će po lansiranju biti prvi potpuno električni proizvođač velikih komercijalnih vozila u Evropi koji će koristiti e-Osovinu za pogon zadnjih točkova, umesto konvencionalnih električnih motora i pogonskih vratila koje koristi mali broj drugih proizvođača električnih kamiona . Pojedinačni elektromotor, menjač i osovina Volta Zero nalaze se u laganoj i kompaktnoj jedinici e-osovine koja je lakša i efikasnija, što kao rezultat daje povećani domet. Takođe pruža pogodnosti pakovanja oslobađajući prostor između šina šasije. Na ovo mesto Volta Trucks postavlja akumulator vozila – na najsigurnije moguće mesto.

Mesto za 16 euro paleta

Volta Zero nudi korisnu nosivost od 8.600 kg, ukupne zapremine 37,7 m3 i dizajniran je za smeštaj 16 euro paleta. Na raspolaganju će biti i rashladni teretni sanduk, bez smanjenja ukupne zapremine kao rezultat dizajna vozila. Volta Trucks integriše upotrebu akumulatora vozila za rashladnu jedinicu teretnog sanduka koji je obično na dizel pogon, čime dodatno smanjuje emisiju CO2 ili čestica u radu komercijalnih vozila.
Volta Zero je dužine 9.460 mm, visine 3.470 mm i širine 2.550 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 4.800 mm. Ukupna masa vozila je 16.000 kg, a vozilo je ograničeno na najveću brzinu od 90 km/h (56 mph).


izvor: trans.info
foto: voltatrucks.com