Volta Trucks se priprema za održiv povratak u Evropu

Volta Trucks je ponovo u igri nakon što je 17. oktobra podneo zahtev za bankrot. Od tada, novi vlasnik, Luxor Capital, je radio sa iskusnim i posvećenim timom na dokapitalizaciji Volta Trucks-a i razvoju pojednostavljenog i kapitalno efikasnog poslovnog plana.

Nova kompanija, Volta Commercial Vehicles Ltd, registrovana je u Velikoj Britaniji i sada su u toku aktivnosti na ponovnom pokretanju sa timom od oko 150 zaposlenih, strastvenih da vrate vozila na ulice evropskih gradova. Razvoj vozila za serijsku proizvodnju verzija Volta Zero od 16t i 18t je u toku i planiran je za ispunjavanje standarda GSR-2 (General Safety Regulation), koji stupaju na snagu u julu. U Velikoj Britaniji su počela probna testiranja u radu pod naponom, sa većom flotom vozila koja je dostupna u drugom tromesečju koja će takođe pokrivati Nemačku, Francusku, Nordiku i Austriju. Zajedničko planiranje sa Steyr Automotive u Austriji ima za cilj obnavljanje serijske proizvodnje kasnije ove godine.

„Tražimo da potvrdimo porudžbine sa postojećim kupcima, ponovo sastavimo lanac snabdevanja, završimo ključni krug prikupljanja sredstava i osiguramo da su serijska vozila spremna za isporuku. Trenutno smo u jeku razgovora sa svim našim dobavljačima i partnerima kako bismo omogućili ove ciljeve. Naučili smo mnogo iz našeg izazovnog putovanja i postajemo jači i fokusiraniji nego ikad.” izjavio je Essa Al-Saleh, izvršni direktor novog Volta Trucks Commercial Vehicles Ltd.

Luxor Capital, novi vlasnik i dugoročni finansijski podržavalac, podržava plan finansiranja koji uključuje rundu konvertibilnog finansiranja tokom narednog meseca, i veću rundu serije A za investitore sredinom godine. Ovo finansiranje će Volta Trucks provesti kroz fazu implementacije serijske proizvodnje i isporuke vozila.

„Tokom poslednjih nekoliko meseci, analizirali smo naš originalni poslovni plan i naporno radili na pojednostavljivanju našeg poslovnog modela sa jakim fokusom na brzinu do tržišta, efikasnost kapitala i profitabilnost. Novi Volta Trucks će obezbediti inovativni proizvod „šasija-kabina“, podržan prilagođenom ponudom održavanja i usluga i partnerstvom sa sertifikovanim proizvođačima karoserija. Verujemo da će ovo najbolje podržati trenutne potrebe naših kupaca i olakšati tranziciju elektrifikacije“,rekao je Al-Saleh.

Volta se takođe raduje partnerstvu sa kupcima kako bi prepoznatljivi Volta Zero bio na putu tokom ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu.

„S obzirom da Grad Pariz ima za cilj da stvori najzeleniju Olimpijadu ikada, ovo je savršena prilika za našu logistiku i klijente potrošačkih brendova da pokažu budućnost urbane logistike“, zaključio je Al-Saleh.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...