Volta Trucks predstavlja Volta Zero EV modele od 7,5 i 12 tona, serijski proizvodni set za 2025.

Volta Trucks je upravo predstavio svoju novu i, naravno, potpuno električnu varijantu Volta Zero od 7,5 i 12 tona, koja ima blisku, ali evolucionu vizuelnu vezu sa većim modelom od 16 tona. Ovo poslednje bi trebalo da počne sa procenom kupaca negde ove godine.

U međuvremenu, ova vozila od 7,5 i 12 tona će početi sa testiranjem za kupce 2024. godine, a serijska proizvodnja bi trebalo da počne početkom 2025.

Vizuelno, ova dva kamiona izgledaju prilično identično, iako model od 12 tona ima dužu šasiju i karoseriju, plus drugi set zadnjih točkova. U unutrašnjosti, vozač može da uživa u direktnom pogledu od 220 stepeni oko vozila zahvaljujući kabini u stilu staklenika dizajniranoj za optimalnu vidljivost (takođe bi trebalo da pomogne u smanjenju mrtvih uglova).

Oba modela dolaze sa retrovizorskim kamerama umesto tradicionalnih retrovizora, plus kamerom od 360 stepeni iz ptičijeg oka i sistemima za upozorenje na mrtve uglove koji mogu da detektuju objekte sa strane vozila.

„Nadolazeći modeli od 7,5 i 12 tona upotpunjuju potpuno električnu porodicu proizvoda Volta Zero. Oni će sedeti uz naše vozilo od 16 tona, koje je trenutno uključeno u opsežna testiranja pre prve upotrebe od strane kupaca kasnije ove godine, i vozilo od 18 tona koje će početi da se proizvodi sredinom 2023.“, rekao je izvršni direktor Volta Trucks, Essa Al -Saleh.

„Naši kupci nam kažu da zaista cene atribute bezbednosti i nulte emisije Volta Zero od 16 tona, ali da su im potrebna i manja vozila od 7,5 i 12 tona u svom radu. Naši inženjerski timovi se sada brzo povećavaju kako bi mogli da isporuče sva četiri vozila brzinom, kako naši klijenti traže od nas.”

Pošto nema motora sa unutrašnjim sagorevanjem, vozač kamiona Volta Zero može da sedi mnogo niže nego u konvencionalnom kamionu, sa linijom očiju na oko 5,9 stopa (1,8 metara). Zašto je to važno? Pa, zato što odražava visinu pešaka i drugih učesnika u saobraćaju, što olakšava vizuelnu komunikaciju.

Zatim tu je Volta Zero inovativna centralna pozicija za vožnju, što znači da vozač može da uđe i izađe iz vozila sa obe strane, kroz klizna, a ne zakretna vrata.

izvor&foto: autoevolution

Pročitajte i...