Volta Trucks nastupa na Oktoberfestu sa Paulaner Brewery Group

Volta Trucks se udružio sa poznatom Paulaner Brewery Group kako bi uveo isporuku bez emisija na globalno proslavljenom Oktoberfestu u Minhenu.

Ova strateška saradnja čini deo Volta Trucks-ovog vizionarskog programa za vozačko iskustvo.

U srcu ove ekološke inicijative je potpuno električna Volta Zero od 16 tona. Ovaj revolucionarni kamion ne samo da smanjuje emisije izduvnih gasova u centru Minhena, već i povećava bezbednost za sve pešake i entuzijaste festivala dok isporučuje zalihe.

Oktoberfest, dugogodišnja minhenska tradicija koja datira još od 1810. godine, svake godine privlači više od šest miliona posetilaca, kako međunarodnih tako i domaćih, u Bavarsku. Dodavanje Volta Zero-a ovom događaju je značajan znak budućnosti isporuka, događaja i transporta u celini.

Paulaner Brewery Group upravlja ovim potpuno električnim čudom kroz užurbane ulice Minhena. Projekat je pod okriljem programa Volta Zero Driving Experience Programme. Ovaj program je način da se kompanijama i događajima omogući da sami isprobaju kamione sa nultom emisijom. Ova praktična vežba im omogućava da procene koliko se potpuno električni kamion srednjeg tereta sa specifikacijama proizvodnje može integrisati u njihove logističke operacije.

Usuf Šermo, šef prodaje u Volta Trucks, rekao je,

„Videti naše kamione na ulicama Minhena i isporučiti ih na svetski poznat događaj je fantastično. Pošto organizatori Oktoberfesta žele da naprave korak ka zelenijem i održivijem događaju, isporuka u gradu koja proizvodi nultu emisiju iz izduvnih gasova je odličan korak ka našim poslovnim ciljevima dekarbonizacije gradskih centara.“

Učestvujući na Oktoberfestu, Volta Trucks unapređuje svoju misiju smanjenja ugljeničnih otisaka u urbanim centrima. Isporuka nulte emisije izduvnih gasova na Oktoberfest označava značajan korak ka ovoj viziji. Gde ćemo sledeće videti Volta Trucks?

izvor&foto: electricdrives.tv

Pročitajte i...