Volta Trucks najavljuje prve proizvodne porudžbine za preko 300 vozila

Volta Trucks, vodeći proizvođač potpuno električnih komercijalnih vozila i dobavljač usluga, najavio je snažan početak 2023. godine potvrđujući proizvodne narudžbe kupaca za prvih 300 proizvodnih slotova svoje potpuno električne Volta Zero, sa povezanim prihodima od više od 85 miliona evra.

Volta Trucks obezbeđuje više od 85 miliona evra predviđenog prihoda od potvrđenih porudžbina potpuno električnih Volta Zeros-a za isporuku 2023. godine. Velika potražnja za proizvodnim slotovima 2023. od vodećih kupaca.

Serijska proizvodnja

Serijska proizvodnja Volta Zero bi trebalo da počne da silazi sa linije ugovornog proizvodnog pogona kompanije u Štajru, Austrija, početkom drugog kvartala 2023. godine, a fabrika je spremna da zadovolji jaku potražnju kupaca za svoju namensku potpuno električnu isporuku srednjeg opterećenja kamion.

„Volta Trucks je ostvarila značajan napredak u prvih nekoliko nedelja 2023. godine, potvrdivši više od 300 porudžbina kamiona kupaca za prva vozila sa naše proizvodne linije u Austriji. Ovo pokriva značajan deo naših proizvodnih ciljeva za 2023. godinu, pre nego što kupci testiraju vozila. Ovo je veliko dostignuće i pokazuje ubedljive karakteristike Volta Zero i poverenje koje naši kupci imaju u našu sposobnost da isporučimo“, rekla je Essa Al-Saleh, glavni izvršni direktor Volta Trucks.

„Volta Trucks je spreman za uspešnu prvu godinu prodaje i proizvodnje. Mi smo samouvereni i fokusirani na ostvarenje naših strateških ambicija i svrhe dekarbonizacije i poboljšanja bezbednosti gradskih centara“.

Volta Zero

Volta Zero je prvo namenski napravljeno potpuno električno vozilo od 16 tona na svetu dizajnirano za urbanu logistiku, smanjujući uticaj isporuke tereta u gradskim centrima na životnu sredinu. Dizajniran od temelja sa radnim dometom od 150 do 200 km (95 – 125 milja), Volta Zero će eliminisati procenjenih 1,9 miliona tona CO2 do 2026.

Bezbednost je takođe u srcu Volta Trucks-a, sa ambicijom da proizvodi najbezbednije kamione za naše gradove. Volta Zero je od samog početka dizajniran za električnu energiju, što olakšava promenu bezbednosti vozila, vozača i pešaka. Zahvaljujući uklanjanju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, rukovalac Volta Zero sedi u centralnom položaju za vožnju, sa mnogo nižom visinom sedišta od konvencionalnog kamiona. Ova kombinacija, plus dizajn kabine u stilu staklene kuće, daje vozaču široku vidljivost od 220 stepeni, minimizirajući opasne mrtve tačke.

Volta Trucks takođe inovira sa svojim predlogom Kamion kao servis koji revolucioniše finansiranje i servisiranje flota komercijalnih vozila. Kamion kao usluga nudi menadžerima voznih parkova lak i lak način da elektrifikuju svoju flotu i pomaže im u svakom koraku nudeći jednu, pristupačnu, mesečnu naknadu koja omogućava pristup potpuno električnoj Volta Zero i svoj njenoj infrastrukturi za punjenje, zahtevi za servisiranje, održavanje, osiguranje i obuku, maksimizirajući vreme neprekidnog rada i operativnu efikasnost.

izvor&foto: industryeurope

Pročitajte i...