Volta Trucks Limited potvrđuje da podnosi zahtev za bankrot

Volta Trucks, proizvođač električnih kamiona čija su vozila koristili, između ostalih, DB Schenker, DSV, Paulaner, Metro i Petit Forestier, objavio je šokantno saopštenje potvrđujući da je podneo zahtev za bankrot.

Vest dolazi iste nedelje kada je najavljena ponuda kamiona kao usluge sa Societe Generale Equipment Finance.

Potvrđujući vest, Volta Trucks je rekao da je „postigla mnogo od početka 2019. godine, revolucionišući poslovanje komercijalnih vozila za održivu budućnost“.

Kompanija je dodala da je „dobila fantastične povratne informacije, što je dovelo do snažnog niza renomiranih kupaca koji su želeli da uvedu naše kamione Volta Zero u svoju flotu“.

Međutim, kompanija je potom objasnila da je njen dobavljač baterija (Proterra) podneo zahtev za stečaj u poglavlju 11.

Prema Volta Trucks-u, ovo je imalo značajan uticaj na proizvodne planove kompanije, smanjujući na taj način obim vozila koje je planirala da proizvodi.

Štaviše, neizvesnost sa dobavljačem baterija je takođe negativno uticala na sposobnost Volta Trucks-a da „prikupi dovoljno kapitala u već izazovnom okruženju za prikupljanje kapitala za igrače električnih vozila“.

„S dubokim i iskrenim žaljenjem, Odbor je stoga doneo tešku odluku da preduzme korake za pokretanje stečajnog postupka u Švedskoj. Glavni trgovački entitet Grupe, Volta Trucks Limited, uskoro će podneti zahtev za upravu u Engleskoj, a očekuje se da će stečajni upravnici iz Alvarez & Marsal preuzeti dužnost. I drugi subjekti Grupe će uskoro podneti stečajne postupke u relevantnim jurisdikcijama“, rekao je Volta Trucks, komentarišući svoju nesrećnu sudbinu.

Kompanija je dodala da njen odbor nije prihvatio ovaj kurs lako ili olako i da je potpuno svestan značajnog uticaja koji će to imati na posvećenu radnu snagu organizacije, kao i na klijente i partnere.

info&foto: trans.info

Pročitajte i...