Volkswagen želi tehnologiju Rimac Automobila

Vest da Rimac Automobili preuzima Bugatti još nije zvanično potvrđena. Prvo ga je objavio nemački magazin Manager, pozivajući se na izvore bliske menadžmentu VW grupe. O tome je potom izvestio Reuters, a zatim i britanski portal Car Magazine.

Niko od njih nije dobio potvrdu. Na zahtev Jutarnjeg lista iz Rimac Automobila su rekli su da ne komentarišu spekulacije. Rimac Automobili, Bugatti i VW Group nisu zvanično najavili svoj rad. Menadžer komunikacija Bugatti Tim Bravo do sada je otišao najdalje u potvrđivanju ovih informacija. Ni on nije želeo da komentariše transakciju, ali je dao vrlo zanimljivu opasku.

Istakao je da Bugatti pozitivno posluje u poslednje dve godine i da prodaja ide jednako dobro od prošle godine kao i prošle godine, uprkos pandemiji.

Mate Rimac je to učinio prošle nedelje, ali je bio još manje odlučan. Posetivši konferenciju Preduzetnički način razmišljanja 2020 u Zagrebu pre nedelju dana, izjavio je da priprema još jedno veliko iznenađenje. Nije želeo da otkrije detalje. Prokomentarisao je samo da bi to mnogima zvučalo neverovatno. Tom prilikom je istakao da njegova kompanija zapošljava 900 zaposlenih i da planira da otvori kancelariju za još 400. U svojoj prezentaciji osnivač i direktor Rimac Automobila prokomentarisao je da puno sarađuje sa Porscheom, ali i naveo brendove kao što su Bugatti i Lamborghini.

Izvori bliski menadžmentu VW Grupe navode da ona želi tehnologiju Rimac Automobila koja, iako se razvija u celom svetu, još uvek ne daje iste rezultate svuda. Za 11 godina poslovanja svoje kompanije, Mate Rimac je uspeo da razvije nekoliko električnih automobila, koji su svoje performanse dokazali stručnjacima i javnosti. A električna vozila ili delovi za takva vozila su srž VW -ove razvojne politike. Wolksvagenov plan je zato da poveća svoj vlasnički udeo u Rimac Automobiles-u kako bi stekao što više know-how-a, i zauzvrat omogućio Mate Rimac da postane njegov jednorog startup.

Naime, grupa VW je preko Poršea prvi put kupila 10 odsto udela u Rimac Automobilima 2018. godine za 18,7 miliona evra. Tada je tržišna vrednost Rimčeve kompanije porasla na 187 miliona evra, odnosno više od milijardu kuna. U međuvremenu je Porsche stekao dodatnih 5,5 posto udela u hrvatskom startupu i sada je na 15,5 posto. Sada se, međutim, mediji bave činjenicom da Rimac Automobili na tržištu vredi više od pola milijarde evra. Slična procena Bugatti-jeve vrednosti.

Prema tome, ako Wolksvagen prenese vlasništvo nad Bugatti-jem na Rimac Automobile preko Porsche-a, a Porsche poveća svoj udeo na 49 procenata ili manji procenat, Rimacov startup će automatski postati vredan više od milijardu dolara u tržišnoj vrednosti. Drugim rečima, nova dokapitalizacija Rimac Automobila neće biti u novcu, neće biti sprovedena putem IPO-a, već će biti „papirna“. Međutim, Rimčeva kompanija će tako dobiti pod svoje okrilje jednu od najpoznatijih svetskih marki automobila koja takođe proizvodi i uspešno prodaje neke od najskupljih i najbržih automobila na planeti.

izvor: seebiz.eu

foto: logos-download.com

Pročitajte i...