Velika narudžbina Volvo električnih kamiona

Norveška poštanska služba preduzima velike korake da smanji emisije gasova staklene bašte iz svojih distributivnih kamiona. Sada su naručili 29 električnih kamiona, čime je narudžbina postala jedna od najvećih ikada za Volvo Trucks u Evropi i dodala je već vodećoj tržišnoj poziciji Volva kao dobavljača električnih teških kamiona.

Norveška pošta naručila je od Volva 29 električnih kamiona. Svi kamioni imaju isti pogon, ali će doći u različitim konfiguracijama modela Volvo FL i FE, sa dve, odnosno tri osovine.

„Srećni smo što smo sklopili ovaj dogovor i želimo da ova vozila brzo pustimo u rad, od Tromsea na severu do Kristijansanda na jugu. 37% naše flote sada radi na obnovljivu energiju – i taj udeo će se značajno povećati u budućnosti. Imamo ambicioznu strategiju zaštite životne sredine koja će koristiti celoj zemlji i da bismo održali tempo u ovom važnom poslu, potrebni su nam kvalitetni i ambiciozni partneri kao što je Volvo“, kaže Kenneth Tjønndal Pettersen, službenik za štampu Norveškoj pošti.

Norveška poštanska služba je ranije naručila od Volva 13 kamiona na biogas i tri električna kamiona. Ukupno će tokom 2022. godine Volvo Trucks isporučiti Norveškoj poštanskoj službi 32 električna i 13 kamiona na biogas.

„Ovo je očigledno najveća porudžbina ikada za Volvo električne kamione u Norveškoj, i to je veliki ugovor čak i u međunarodnom kontekstu“, objašnjava Espen Sanne, menadžer prodaje flote Volvo Trucks Norway.

Po nivou razmeštanja električnih kamiona u Evropi, Norvešku trenutno prestiže samo Švajcarska. Veliki igrači kao što je Norwegian Post pokazuju svoju posvećenost i otvaraju nove terene primenom svojih progresivnih ekoloških strategija za transport, pomažući u rešavanju izazova distribucije i danas i sutra.

„Veoma je važno da veliki igrači vode. Ovakav poredak jasno govori svetu da je regionalni transport električnim kamionima izvodljivo rešenje u velikim razmerama. Norveška pošta pomaže da se pokaže da je to realno već danas“, komentariše Bjørn Inge Haugan, direktor prodaje i marketinga, Volvo Trucks Norway.

izvor&foto: energynorthern.com

Pročitajte i...