Valmet Automotive pokreće proizvodnju i u Nemačkoj

Valmet Automotive je započeo izgradnju postrojenja u novom objektu od 11.500 kvadratnih metara u Kirhartu, u blizini Hajlbrona u Nemačkoj.

Finski ugovorni proizvođač počinje sklapanjem baterijskih modula, paketa i sistema upravljanja za plug-in hibridnu verziju sportskog automobila od neimenovanog proizvođača vozila.

Prema Valmetu, taj početni posao će ovog leta biti praćen većim obimom ugovora sa drugim nemačkim proizvođačem automobila, takođe neimenovanim.

Fabrika baterija Kirchardt prva je Valmetova fabrika van Finske. Valmet ima dve fabrike u Finskoj, u Salu i Uusikaupunkiju. Moduli baterija za Kirchardt se trenutno proizvode u Uusikaupunki.

Valmet Automotive je saopštio da je njegova odluka da izgradi postrojenje za montažu baterija u Nemačkoj usledila nakon što je nemački proizvođač automobila nominovao za dobavljača sistema za svoj novi program baterija. Taj program zahteva da se sklapanje baterije odvija u blizini OEM-a da bi se uštedeli resursi i minimizirao transport.

Iako Valmet nije imenovao, najbližu proizvodnju sportskih automobila obavlja Audi u svom pogonu u Belinger Hofeu 20 km od Kirharda. Fabrika proizvodi Audi R8 i Audi e-tron GT. Audi takođe proizvodi niz vozila, uključujući A4, A5 kabriolet, A6, A7 i A8 u svojoj obližnjoj fabrici u Nekarsulmu.

Kompanija je rekla da je još jedan važan razlog za izbor Kirchardt-a blizina njegovih razvojnih lokacija u Minhenu i Bad Fridrihšalu, gde Valmet Automotive upravlja punim centrom za testiranje visokonaponskih baterija.

„Od početka proizvodnje u našoj prvoj fabrici baterija u Salu, u Finskoj, 2019. godine, isporučili smo preko 1 milion sistema baterija za hibridna, priključna i potpuno električna vozila naših kupaca“, rekao je Jirki Nurmi, viši potpredsednik poslovnu liniju EV Sistems (EVS) u Valmet Automotive. „Fabrika u Kirhartu, naša prva u Nemačkoj, dodatno će ojačati Valmet Automotive kao lidera u proizvodnji i razvoju akumulatorskih sistema.“

izvor&foto: automotivelogistics.media

Pročitajte i...