UPS proširuje održivo poslovanje u Evropi

Kako logistička industrija nastoji da posluje održivije usred sve veće potražnje e-trgovine, UPS elektrifikuje svoju zemaljsku flotu, koristeći čistija goriva i napajajući objekte obnovljivom energijom.

Novina je upotreba duo-prikolica u Španiji koje se saobraćaju između Madrida i Barselone pet dana u nedelji.

Duo prikolice, kojima upravlja i u vlasništvu su Grupo Carrasco, imaju dve prikolice pune veličine koje vuče jedan kamion. Ova kombinacija emituje manje ugljenika po kilometru nego da dva vozila putuju pojedinačno, smanjujući intenzitet ugljenika po paketu. Trenutni podaci pokazuju da može smanjiti emisiju CO2 za više od 30% po putovanju.

„Posvećeni smo isporuci više uz smanjenje intenziteta ugljenika u našim operacijama“, rekao je Daniel Carera, predsednik UPS Europe. „Ovi duo trejleri pokazuju kako neumorno inoviramo i sarađujemo kako bismo stvorili efikasnost u našoj mreži i izgradili održivu budućnost za naše klijente i zajednice u kojima živimo i radimo.

UPS je već postavio EcoCombi sličnog dizajna u šest zemalja u okviru svoje evropske mreže. „EcoCombis“ su trenutno dozvoljeni u 18 zemalja širom sveta, ali su oni vitalni deo UPS-ovog cilja da smanji svoj ugljenični otisak uz povećanje efikasnosti. Oni nose veće terete i smanjuju emisiju CO2 trošenjem manje goriva. Novi dizajn duo prikolice predstavlja sledeći korak u ovoj evoluciji povezivanjem dve prikolice pune veličine.

Isporučiti više sa manjim uticajem na životnu sredinu

Sa globalnim otiskom i kupcima u više od 220 zemalja i teritorija, UPS vidi kako se klimatske promene, kvalitet vazduha i drugi društveno-ekonomski izazovi ukrštaju i postavio je jasnu mapu puta za postizanje neutralnosti ugljenika do 2050. To uključuje:

40% alternativnog goriva u kopnenim operacijama do 2025. godine

25% obnovljive električne energije u objektima do 2025. godine

Kao deo svog stalnog laboratorijskog pristupa, UPS je rasporedio više od 13.000 vozila sa niskom emisijom i vozilima na alternativna goriva širom sveta i uvek istražuje načine za smanjenje ugljenika u svojoj floti.

izvor&foto: aircargoweek

Pročitajte i...