UPS podržava distribuciju vakcine protiv COVID-19

UPS je najavio svoje učešće i punu podršku naporima distribucije za vakcinu Pfizer-BioNTech COVID-19 kao deo Operacije Warp Speed. Vakcina Pfizer i BioNTech, odobrena putem odobrenja za hitnu upotrebu američke administracije za hranu i lekove (EUA), prva je koja je primenjena u višemesečnoj globalnoj trci za razvoj bezbednih vakcina za borbu protiv širenja virusa COVID-19.

Distribucija vakcina je ključni deo pokreta našeg sveta napred isporučujući ono što je važno“, rekla je Carol Tome, izvršna direktorka UPS-a. „Posvetili smo se vrednim ljudima širom sveta koji su obučeni za skladištenje, rukovanje, transport i isporuku vakcina. Drago nam je što podržavamo naše zdravstvene partnere pametnom, efikasnom logistikom za ove vakcine koje će zaštititi zajednice i spasiti živote. “

UPS će distribuirati vakcinu Pfizer-BioNTech COVID-19 u prvim danima u države koje je odredio Pfizer, Inc. na osnovu naredbi koje su dobili službenici Operation Warp Speed i CDC.

Ovo je trenutak istine koji smo čekali u UPS-u“, objasnio je Ves Vheeler, predsednik UPS Healthcare. „Proveli smo mesece u strategiji sa zvaničnicima Operacije Warp Speed i našim zdravstvenim kupcima o efikasnoj logistici vakcina, a stiglo je vreme za sprovođenje plana u delo.“

Vakcine Pfizer-BioNTech COVID-19 potiču sa lokacija za skladištenje u Mičigenu i Viskonsinu. Vakcine će biti transportovane do objekata UPS Worldporta u Luisvilu, gde će biti otpremljene do krajnjih odredišta, uključujući bolnice, klinike i druge medicinske ustanove, radi inokulacije zdravstvenih radnika.

Ovo je nesumnjivo istorijski podvig ne samo za razvoj vakcina, već i za efikasno korišćenje“, rekao je Mike McDermott, predsednik kompanije Pfizer Global Supply. „Znamo da je agilna logistika svetske klase presudna za donošenje naših proizvoda tamo gde su potrebni, i srećni smo što se udružujemo sa UPS-om u ovom istorijskom naporu da spasimo živote i stvorimo zdravije zajednice upravo sada i u budućnosti.

izvor: globenewswire

foto: globalcargoinsight

Pročitajte i...