UPS objavio ugovor o prodaji UPS Freight kompaniji TFI International Inc.

UPS je zaključio konačni ugovor o prodaji UPS Freight-a (UPSF) kompaniji TFI International Inc. za 800 miliona dolara. „Oduševljeni smo budućnošću i mogućnostima koje ovo stvara i za UPS i za UPS Freight kao deo TFI International Inc.“, rekla je izvršna direktorka UPS-a Carol Tome. „Sporazum omogućava UPS-u da se još više usmeri na ključne delove našeg poslovanja koji za naše kupce predstavljaju najveću vrednost.“

Odluka o prodaji UPS Freight doneta je nakon temeljne procene portfelja UPS-a i usklađena je sa strateškim pozicioniranjem kompanije „bolje ne veće“. UPS i TFI International takođe će sklopiti ugovor da UPS Freight nastavi da koristi domaću mrežu paketa UPS-a za ispunjavanje pošiljki, u periodu od pet godina.

Transakcija, koja podleže uobičajenim uslovima zatvaranja i regulatornim odobrenjima, očekuje se da se realizuje tokom drugog tromesečja 2021. UPS očekuje da će u svom izveštaju o konsolidovanom prihodu priznati bezgotovinsku naknadu za umanjenje vrednosti pre oporezivanja od približno 500 miliona američkih dolara, godine koja se završila 31. decembra 2020.

Sa operativnom istorijom dužom od 85 godina, UPS Freight je jedan od najvećih LTL prevoznika u SAD-u, koji nudi čitav niz regionalnih rešenja i rešenja za velike udaljenosti i pravovremenu garanciju isporuke za sve LTL pošiljke, sa sedištem u Ričmondu, VA.

Goldman Sachs & Co. LLC je finansijski savetnik, a King & Spalding LLP pravni savetnik UPS-a.

izvor: stattimes.com