Universal Robots predstavlja robota za precizno kretanje UR30

Universal Robots, danski proizvođač kolaborativnih robota (cobots), najavio je da će proširiti svoj vodeći portfolio proizvoda novim kobotom.

UR30 je drugi u novoj seriji kobota Universal Robot-a i izgrađen je na istoj arhitekturi kao i nagrađivani UR20. Uprkos svojoj kompaktnoj veličini, UR30 nudi podizanje od 30 kg, dok njegova kontrola kretanja obezbeđuje tačno postavljanje velikih nosivosti omogućavajući mu da radi pri većim brzinama i podiže teže terete.

Ovo čini UR30 idealnim za nekoliko primena, uključujući održavanje mašina, rukovanje materijalom i zavrtnje sa visokim obrtnim momentom. Za održavanje mašina, velika nosivost donosi nove mogućnosti jer omogućava kobotu da koristi više hvataljki u isto vreme. To znači da može ukloniti gotove delove i učitati više materijala u jednom prolazu, skraćujući vreme promene i maksimizirajući produktivnost.

UR30 će takođe efikasno podržati uvrtanje šrafova sa velikim obrtnim momentom jer može da rukuje većim alatima sa većim obrtnim momentom, a zahvaljujući funkciji stabilnog režima UR30 pruža pravo i dosledno zavrtnje. Ovo će biti od koristi, na primer, u automobilskoj industriji.

Pored toga, nosivost od 30 kg čini UR30 odličnim za rukovanje materijalom i paletiranje teških proizvoda u svim industrijama, sa malim otiskom koji mu omogućava da se uklopi u skoro sve radne prostore – oslobađajući ljude od teškog dizanja. Sa težinom od samo 63,5 kg, lako se može pomerati i između radnih ćelija.

UR30 je sada dostupan za porudžbine u pretprodaji, a isporuka će početi u prvom kvartalu 2024.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...