Uber pokreće pilot projekat za isporuku opreme za čikaške restorane

Ova ponuda je najnovija u rastućoj liniji proizvoda i usluga koje je Uber dodao kako bi diversifikovao svoj portfolio. Kompanija je u junu debitovala u isporuci hrane širom SAD-a, pojačavajući svoju uslugu trgovine namirnicama. Takođe je „uskočio“ u prodavnice kućnih ljubimaca, dragstore, isporuku cveća i alkohola.

Kako Uber nastavlja da širi svoje usluge, verovatno će pokušati da poboljša svoju ponudu vrednosti za operatere, bilo tako što će pomagati restoranima da integrišu virtuelne brendove u svoje poslovanje, ili kultivišući ugostitelje kao bazu kupaca sa programima kao što je Parts Town partnerstvo (najbrže rastući distributer originalnih OEM delova opreme za popravku i održavanje za restorane).

Brza isporuka delova mogla bi sprečiti gubitke u prodaji u restoranima koji imaju muku sa kvarovima ili oštećenjima opreme. Kvantifikovati troškove kvarova u opremi restorana je teško, ali se zato cena zastoja u radu može brzo povećati. Četiri sata zastoja u restoranu, koji je obično otvoren 12 sati dnevno, znači gubitak jedne trećine dnevne prodaje, navodi XtraChef by Toast.

Pokvarena oprema takođe zahteva izmene operativnih procesa, preraspodelu radne snage — na primer, ako zaposleni moraju da prenesu hranu iz hladnjaka na drugu lokaciju — i potencijalnu štetu po reputaciju ako artikli nisu dostupni.

Parts Town omogućava kupcima da naruče delove onlajn od lokalnih servisnih kompanija, dilera i distributera i preuzmu ih u roku od sat vremena. Kompanija šalje porudžbine sa zaliha istog dana do 21:00. Tržište Parts Town-a, koje je u potpunosti pokrenuto 2020. godine, obrađuje skoro 10.000 porudžbina mesečno i doživljava dvocifreni rast prodaje iz meseca u mesec.

Sporazum takođe nudi mogućnosti za Uber vozače da povećaju prihod.

„Ovo partnerstvo neće koristiti samo industriji prehrambenih usluga i njenim klijentima, već donosi nove mogućnosti za zaradu na desetine hiljada pogona u oblasti Čikaga koji pomažu ljudima, obrocima, namirnicama — a sada i kritičnim rezervnim delovima — da stignu na svoje odredište “, izjavila je Megan Musbah, generalni direktor kompanije Uber Eats na Srednjem zapadu.

Foto: unsplash.com

Pročitajte i...