Uber Freight i Torc Robotics za razvoj autonomne mreže tereta

Američka autonomna transportna kompanija Torc Robotics (Torc) sarađivala je sa Uber Freight, dobavljačem logističkih i teretnih rešenja, kako bi podržala uspostavljanje mreže samovozećih teretnih vozila.

Kroz sporazum, Torc će iskoristiti logističku mrežu Uber Freight-a, koja uključuje više od 100.000 digitalno omogućenih prevoznika, kako bi postigao bolji uvid u buduću primenu autonomnih kamiona.

„Kao što smo uvek govorili, saradnja u autonomnoj transportnoj industriji je najvažnija za primenu tehnologije u velikim razmerama“, rekao je Peter Vaughan Schmidt, izvršni direktor Torc-a.

„Naše partnerstvo sa Uber Freight-om je odličan primer kako će saradnja sa igračima u industriji obezbediti da je tehnologija integrisana neprimetno, bezbedno i efikasno.“

Tržišni udeo Uber Freight-a i mogućnosti flote će se koristiti za informisanje Torcovog autonomnog dizajna mreže tereta i strategije širenja koja ide u budućnost.

Neki od fokusa partnerstva će uključivati identifikaciju traka koje su optimalne za primenu, kako odrediti prioritet uvođenja traka i raznih ODD-a, balansiranje ponude i potražnje u lancima snabdevanja sa autonomnim kamionima, upravljanje autonomnim teretom sa čvorištima za prenos, između ostalog oblasti.

Provajder logistike je član Torc-ovog Autonomnog savetodavnog veća (TAAC), koji se sastoji od ključnih igrača u teretnoj industriji koji pružaju strateške smernice Torc-u.

„Ovo partnerstvo je prirodno proširenje našeg početnog radnog odnosa kroz TAAC, a korišćenje podataka i uvida Uber Freight-a će pomoći našoj misiji da komercijalizujemo autonomne kamione u velikim razmerama do 2027.“

„Torc je dokazani pionir u autonomnom transportu i mi smo oduševljeni što sarađujemo sa njima na putu koji je pred nama“, rekao je Lior Ron, osnivač i izvršni direktor Uber Freight-a.

„Čvrsto verujemo da ranom saradnjom sa partnerima pomažemo da se inkorporiraju važni glasovi pošiljalaca i prevoznika širom mreže Uber Freight-a i oblikuje budućnost tereta sa autonomnim kamionima.“

„U partnerstvu sa Torc-om, u mogućnosti smo da obezbedimo lideru u ovom prostoru sa bogatim uvidom u to kako se roba kreće, što će zauzvrat rezultirati ne samo većim pristupom sigurnijim autonomnim kamionima, već će na kraju izgraditi pouzdanije i efikasnije lance snabdevanja. ”

izvor: logisticsmanager.com

Pročitajte i...