Trup boinga 727 uspešno prevežen sa aerodroma Cotswold do Bristola

Trup aviona Boeing 727 iz 1968. godine, koji je prvobitno pripadao japanskoj aviokompaniji, uspešno je prevežen duž puteva M5, M4 i M32, od aerodroma Cotswold do Bristola.

Trup je kupio preduzetnik Johnny Palmer, koji planira da ga pretvori u kancelariju i “prostor za saradnju” njegove kompanije Pytch.

Uvidevši da nije bilo nikakve šanse da avion ponovo poleti, Palmer je uspeo da pregovorima dođe do niske cene za njegovu kupovinu. Ipak, morao je da reši problem bezbednog transporta aviona na novo mesto.

Jedno od pitanja bilo je u vezi sa načinom na koji se avion mogao podići sa trave na kojoj je ležao na aerodromu. Prema stručnjacima, navedeno je da bi se točkovi aviona jednostavno zakopali u zemlju ako bi bio izvučen. Međutim, Palmer je kupio velike listove plastičnog materijala,  koji su služili kao privremeni put i trup je na kraju izvučen bez ikakvih smetnji.

U subotu je letelica putovala od aerodroma Cotswold do Bristola uz pomoć kompanije za prevoz teškog tereta, Cook Transport. Neobični prevoz je uživo emitovan na Facebook stranici Pytch Air u sedmočasovnoj ekstravagantnoj emisiji, koja je uključivala stručne komentare, priloge sa društvenih mreža, kao i video prenos uživo od strane samog Palmera.

Poslednji deo selidbe završen je u nedelju, kada je trup postavljen na vrh niza brodskih kontejnera.

Avion, koji je prvobitno bio standardni putnički avion, pretvoren je u VIP verziju još 70-ih godina. Kao rezultat, njegova unutrašnjost ima „pravi retro“ osećaj po rečima samog Palmera.

Kako je to izgledalo možete pogledati na video snimku ispod:

izvor: trans.info

video: youtube.com

foto: pixabay.com

Pročitajte i...