TOP 5 trendova u lancu snabdevanja za 2023. godinu

Osvrćući se na iskušenja i nevolje sa kojima se suočio lanac snabdevanja u 2022. godini, kao najvećom preprekom pokazala se I dalje globalna pandemija. Mnoge od vodećih svetskih ekonomija pronašle su način da joj se prilagode (pandemiji), ali sa ponovnim pojavom slučajeva u Kini, vodećoj zemlji u proizvodnji robe široke potrošnje, pretnja je trebalo da se smanji…

U 2023. godini biće nastavljeni trendovi započeti 2022. godine, ali po većoj brzini.

TOP 5:

Robotika

Skladišta postaju potpuno automatizovana, a primeri kao što je Amazon koji je objavio svoj prvi inteligentni robotski sistem „Sparrow“ pomaže da se pojednostavi njihov proces ispunjenja. Sparrow predstavlja veliki napredak u najsavremenijoj tehnologiji industrijske robotike, čiji je Amazon centar i ujedno prvi u ovoj oblasti. Sa mešavinom veštačke inteligencije i kompjuterskog vida, Sparrow može da optimizuje svoj lanac snabdevanja uz povećanu efikasnost.

Promena skladišta i fabrika koji se prilagođavaju automatizovanoj robotici, rezultat je porasta onlajn prodaje usled pandemije. Prodaja e-trgovine za 2022. godinu iznosi 19,7% ukupne maloprodaje širom sveta. Štaviše, predviđa se da će se procenat povećati na 24% do 2026. godine. Kompanije sada ulažu u robotiku kako bi optimizovale svoje lanac snabdevanja u 2023. godini.

Veštačka inteligencija (AI) i mašinsko učenje

Rečeno je da će 2023. biti kriva učenja za AI, sa prilagođavanjem u lancu snabdevanja iz godine u godinu. Tehnološki napredak je podstakao široku upotrebu veštačke inteligencije i mašinskog učenja u različitim industrijama. Koja je poruka upotrebe veštačke inteligencije i mašinskog učenja: Pomozite preduzećima da automatizuju donošenje odluka i usluge kupcima, optimizujte i automatizujte tok zaliha kako bi vaše poslovanje funkcionisalo nesmetano, uz malo ili nimalo ljudskog učešća.

Ovu inicijativu će koristiti BMW, a kako su naveli iz ove kompanije, sve fabrike vozila biće digitalizovane korišćenjem 3D laserskog skeniranja do početka 2023. godine. Cilj je da se napravi virtuelna simulacija svih koraka planiranja i proizvodnje njihovog lanca snabdevanja.

Elektronska vozila (EV) koja se koriste u logistici

Već postoje primeri kompanija koje realizuju potencijal EV u logistici, posebno u isporuci robe. Amazon je planirao uvođenje preko 1.000 Rivian električnih vozila za dostavu (EDV) koja će debitovati u najvećim gradovima SAD. Od 15. decembra 2022. godine, Walmartova isporuka dronom je dostupna na odabranim tržištima u Teksasu, Arizoni i Floridi. Mnogi kupci u oblastima Orlanda, Finiksa i Dalasa mogu da iskoriste prednosti isporuke istog dana putem drona.

Povećana upotreba alternativnih goriva

Trenutno, većina kontejnerskih brodova radi na fosilna goriva, i uprkos tome na COP26 Glasgow 2019, potpisana je Deklaracija Klajdbanka. Dogovoreno je da se uspostavi najmanje šest zelenih pomorskih koridora do 2026. godine. Zeleni pomorski koridor je područje unutar plovnog puta između dve ili više luka, gde se goriva i tehnologije sa nultom emisijom mogu usvojiti kako bi se smanjile emisije gasova staklene bašte. Alternativna goriva koja najviše obećavaju adaptaciju su metanol i zeleni vodonik.

Još 2021. godine, brodski gigant Maersk obećao je da će do 2023. godine upravljati “ugljeničnim neutralnim” brodom, ulažući 1,4 milijarde u brodove koji mogu da rade na metanolu. Šef odeljenja za dekarbonizaciju kompanije Maersk, je izjavio da „Kada svi budu plovili zelenim metanolom, uštedeće milion tona CO2 svake godine. Od oktobra 2022. godine, Maersk je naručio još šest plovila sa gorivom ugljen-neutralnim metanolom. 2023. godina će biti važna godina za pomorsku industriju.

ESG usklađenost

Vlade povećavaju svoje zahteve da kompanije dokažu da posluju održivo i etički. U januaru 2023. godine stupiće na snagu novi nemački Zakon o lancu snabdevanja (Lieferkettengesetz), koji zahteva od preduzeća da pokažu transparentnost ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja (ESG) u svom lancu snabdevanja. Ako se ne poštuju, nemačke kompanije se suočavaju sa kaznama do 2% svog globalnog prometa.

Ovo je domaći zakon, ali može imati međunarodni značaj. Nemačka je jedna od najuspešnijih ekonomija u EU, ovaj potez bi mogao da utiče na druge zemlje EU da usvoje slične zakone, čime započinje novi trend 2023.

Foto: unsplash.com (Behnam Norouzi)

Pročitajte i...