To se zove kupovina: Maersk kupuje dve firme za e-trgovinu za skoro milijardu dolara!

Maersk je najavio akviziciju Visible Supply Chain Management (Visible SCM), logističke B2C kompanije, čiji je fokus okrenut prema B2C isporuci paketa i uslugama B2C skladišnog pakovanja u SAD sa sedištem u Salt Lake City-ju u Juti.

Definitivni ugovori o transakciji za kupovinu Visible SCM -a u iznosu od 838 miliona dolara potpisani su 28. juna 2021. godine.

Pored toga, Maersk je takođe najavio nameru da kupi B2C Europe Holding B.V. (B2C Europe) logističku kompaniju fokusiranu na B2C usluge isporuke paketa u Evropi, sa sedištem u Holandiji.

Ova transakcija, dogovorena 5. avgusta, koštaće Maersk dodatnih 86 miliona dolara.

Ambiciozan cilj

Povodom navedenih kupovina, iz Maersk-a su istakli da će njegovi klijenti tako moći da se povežu sa mrežom e-trgovine Visible SCM-a, kako bi isporučili robu za 75% američkog stanovništva i to u roku od 24 sata, i sa dosegom tržišta od 95% u roku od samo dva dana.

Sa druge strane, B2C Europe upravlja platformom za više operatera sa značajnim dometom i obimom u svim evropskim zemljama kroz široku mrežu prevoznika.

Izjava zvaničnika

Vincent Clerc, izvršni direktor kompanije Maersk Ocean & Logistics, tim povodom je rekao: „Maersk je krenuo u izgradnju jakih logističkih kapaciteta e-trgovine koji će proširiti i ojačati našu postojeću ponudu lanca snabdevanja i stvoriti mogućnosti za rast. Danas se kupci oslanjaju na integrisani logistički pristup i usluge koje Maersk nudi.“

„Kombinujući to sa operativnim modelima i vrednosnom ponudom Visible SCM i B2C Europe, omogućićemo našim klijentima da nastave razvijati svoju ponudu e-trgovine, proširujući tako opseg i potencijal naših strateških partnerstava.“

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...