ThyssenKrupp osigurava dobre vibracije

ThyssenKrupp Industrial Solutions je razvio novo multi vibraciono sito, nazvano „goovi“.

Ime govori sve – „goovi“ osigurava dobre vibracije u sekundarnom i tercijarnom prosejavanju šljunka i lomljenom kamenu, u rudarstvu, preradi minerala i reciklaži“, navodi se u izjavi kompanije.

Nova patentirana pogonska tehnologija u kombinaciji sa inovativnim sistemom upravljanja obećava da će obezbediti značajan rast operativne fleksibilnosti, kvaliteta proizvoda i performansi, zajedno sa znatno smanjenom težinom i visinom.

Achim Schonfelder, šef proizvodnih ekrana i dodavača u ThyssenKrupp Mining Technologies, ​​rekao je: „Sa goovi-jem se svi modusi vibracija – kružni, linearni i eliptični – mogu realizovati u jednoj mašini, omogućavajući fleksibilno prilagođavanje promenljivim zahtevima posla i svojstvima materijala. Pored toga, mala visina goova omogućava jednostavnu ugradnju u postojeće pogone.“

Goovi koristi manje rotirajućih delova od uobičajenih, što rezultira znatno nižom težinom i visinom, kao i smanjenim održavanjem i habanjem.

Svaki goovi pokreće ukupno osam ili 12 motora, u zavisnosti od veličine, koji se sinhronizuju preko patentiranog PLC-a isporučenog sa mašinom.

Pomoću patentiranog sistema upravljanja brzina i smer protoka mogu se bez koraka prilagoditi tako da se svi važni radni parametri mogu u bilo kom trenutku optimalno prilagoditi zahtevima proizvodnje.

Pored toga, moguće je fleksibilno reagovati na promene svojstava materijala (kao što je vlaga) tokom rada i optimizovati obradu materijala.

Različite kvalitete proizvoda mogu se sačuvati i preuzeti prema potrebi pritiskom na dugme putem isporučenog ekrana osetljivog na dodir. Goovi se takođe mogu integrisati u kontrolne petlje za optimizaciju proizvoda. Postoji unapred podešena funkcija čišćenja za uklanjanje začepljenih čestica. Goovi je u potpunosti digitalizovan i može se integrisati u sistem upravljanja na višem nivou, otvarajući put industriji 4.0 u prerađivačkim pogonima.

Peter Berlitz, menadžer proizvoda za sita u ThyssenKrupp Mining Technologies, ​​rekao je: „Da bi optimizovao troškove i vreme isporuke, ThyssenKrupp je razvio niz standardnih mašina. Jednospratne i dvospratne verzije su dostupne u šest različitih širina i četiri različite dužine sa maksimalnom površinom sita od 26 kubnih metara. Međutim, zbog jednostavnog modularnog dizajna, mogu se isporučiti i prilagođena rešenja prilagođena određenoj aplikaciji

izvor@foto: bulkmaterialsinternational.com