Thermo King lansira bateriju za hladnjače

Kao nešto što bi moglo da bude predznak za industriju kontejnera za hladnjače, Thermo King je lansirao sopstvenu Li-ion bateriju za hladnjače.

Nova litijum-jonska (Li-ion) baterija dizajnirana je specijalno za potpuno električne Thermo King-ove E-200 rashladne jedinice i dostupna je u verzijama od 1,8 kV i 3,6 kV.

U kombinaciji sa jedinicama E-200, paket baterija stvara rashladno rešenje za transport nula emisija koje osigurava neprekinuti hladni lanac čak i dok se vozač zaustavlja radi isporuke, prekida ili treba duže da isključi vozilo“, navodi se u izjavi Thermo King-a.

Elektrifikacija je trend koji će se nastaviti sa usavršavanjem jedinica koje ne koriste dizel motor za pogon kompresora i umesto toga koriste sistem zasnovan na baterijama“, rekao je Eneko Fernandez, vođa upravljanja proizvodima u kompaniji Thermo King. U Thermo Kingu želimo da izazovemo ono što je moguće u našoj industriji, a danas idemo korak napred. Razvili smo sopstveni Li-ion paket baterija da bismo ga u potpunosti integrisali sa sistemom jedinice i omogućili našim kupcima da maksimiziraju prednosti svog pametnog i održivog upravljanja napajanjem.“

Iako je baterija dizajnirana za E-200 potpuno električne rashladne jedinice sa nultom emisijom za kombije i kamione srednje veličine, baterije bi se na kraju mogle koristiti sa većim rashladnim sistemima, uključujući rashladne mašine za hladnjače. Baterije bi mogle da pruže rešenje za kontinuirano hlađenje kada se kontejneri ne napajaju, kao i da pomognu boljem upravljanju električnom potrošnjom na terminalima koji podržavaju veliki broj kontejnera za hladnjake.

izvor&foto: worldcargonews.com