Testiranje električnog bagera Volvo EC55

Nakon premijernog prikazivanja bagera Volvo EC55 Electric u Kini na China International Import Expo 2020, prva pilotska mašina kupca sada je isporučena aluminijumskoj kompaniji Xinyuan na testiranje.

Xinyuan koristi električni bager od 5,5 tona kompanije Volvo CE za grundiranje tla i utovar prilikom zemljanih radova u svom novom pogonu u Liaocheng-u u provinciji Shandong.

Proba za kupce trajaće 500 sati i fokusiraće se uglavnom na ispitivanje buke i emisija. Volvo CE je rekao da će projektni tim blisko sarađivati sa kupcem kako bi osigurao poboljšanja na osnovu primljenih povratnih informacija.

Kina je savršeno mesto za testiranje naših novih mašina i dobijanje dragocenih povratnih informacija kupaca. Zbog toga je za nas uzbudljivo videti ovu mašinu koja već radi na Xinyuan-ovoj lokaciji i kako to čini svakodnevni rad njihovih zaposlenih lakšim i udobnijim “, rekao je Mats Skoldberg, šef tehnologije u kompaniji Volvo CE China.

Gospodin Iang, direktor za upravljanje opremom u kompaniji Xinyuan, rekao je: „Drago nam je što ova mašina radi na našoj lokaciji. Kao ekološki svesna kompanija, težimo ka postizanju nulte emisije zagađenja. Takođe smo srećni zbog smanjenja buke mašine koja nam je bila potrebna.“

Korisnički pilot bager Volvo EC55 Electric nudi tihi rad bez emisija štetnih gasova, podržavajući kineski cilj da sledi zelenu energiju i ekološka vozila.

Zasnovan je na svom kolegi na dizel pogon, EC55D, i dizajniran je da pruži još bolje performanse i upravljivost, uz dodatne prednosti tihog rada i nulte emisije.

Troškovi energije su za 50% niži, a zahtevi za održavanjem jednostavniji, što znači da bi EC55 Electric takođe trebalo da postigne veće vreme rada i niže ukupne troškove vlasništva.

Koristili smo lokalna rešenja da bismo sastavili konkurentnu mašinu za koju verujemo da već dostiže visok nivo zrelosti“, nastavio je Skoldberg.

Kombinujući tehnologiju električnog pogona sa povezivanjem, nudimo atraktivan sveukupni paket sa niskim nivoom emisije buke, visokom efikasnošću, velikim trajanjem rada, smanjenim operativnim troškovima i smanjenim ukupnim troškovima vlasništva. Imamo puno poverenje u uspeh. “

Ovaj bager još nije dostupan na tržištu, ali kompanija Volvo CE je rekla da želi da tokom ove faze istraživanja brzo sazri dizajn kako bi se što pre mogao komercijalizovati.

izvor@foto: bulkmaterialsinternational.com

Pročitajte i...