Tesco utvrdio svoje ciljeve sa nultim nivoom ugljenika

U Tescu navode da planiraju potpuno električnu flotu za kućnu dostavu do 2028. godine kao deo širih inicijativa za smanjenje ugljenika, a sve sa ciljem postizanja neto nula ugljenika do 2035. godine.
Poznati lanac supermarketa je takođe odredio rok za smanjenje emisije ugljenika u lancu snabdevanja za 35% u oblastima hrane i proizvodnje do 2030. godine, a za poljoprivredu 15%.
Na transportnoj strani kompanije, Tesco je takođe otkrio da je ovog meseca na putevima u širem području Londona postavio 30 dostavnih vozila sa električnim pogonom.

Jason Tarry, izvršni direktor kompanije Tesco UK i ROI, rekao je: „Za 12 meseci Ujedinjeno Kraljevstvo biće domaćin najkritičnijeg samita o klimatskim promenama u deceniji, poznatog kao COP26. U Tescu želimo da odigramo svoju ulogu“.

U tom cilju, Tesco pokreće novo partnerstvo sa investitorom u obnovljive izvore energije, Low Carbonom, koji će stvoriti tri nove solarne farme u Essexu, Angleseyu i Oxfordshireu, sa proizvodnjom do 130 GVh energije godišnje.
Inicijativa je deo obaveze trgovca da će do 2030. godine koristiti 100% obnovljivu električnu energiju u grupi Tesco, sa planiranom uštedom 30.308 tona CO2 godišnje.
Tesco takođe nudi 2.400 punionica za svoje kupce u 600 prodavnica, a 400 prodavnica trebalo bi da budu opremljene punjačima do kraja 2020. godine.

izvor: logisticsmanager.com

Pročitajte i...