Tandem trosmerni kiper serije TAT-K je dodatno poboljšan

Tandem kiperi iz Zandt cargo serije TAT-K sada imaju novu opremu koja korisnicima nudi još više udobnosti, moguće upotrebe i fleksibilnosti.

Uz brojne mere optimizacije, proizvođač Zandt cargo je učinio svoje tandem kipere još atraktivnijim i funkcionalnijim za kupce. Sve komponente i delovi TAT-K 110 i TAT-K 140 su usavršeni i promišljeni u smislu zaštite od korozije i pogodnosti za svakodnevnu upotrebu.

Stabilanost

Telo kipera je napravljeno od jednog lima sitnozrnastog čelika, koji istovremeno garantuje maksimalnu stabilnost i maksimalnu torzionu krutost. Materijal za ispiranje se ne lepi i uvek odlično klizi. Kompletne grede u uzdužnom i poprečnom pravcu su već u potpunosti zavarene u seriji. Ovo obezbeđuje trajnu zaštitu od korozije za podvozje. Veoma uzak razmak između greda je dizajniran za velika opterećenja.

Praktično osiguranje tereta

Osiguranje tereta ima pet pari tačaka za vezivanje od pet tona i dva para tačaka za vezivanje od osam tona, koji su optimalno uronjeni u pod kipera. To znači da se i građevinske mašine i evro palete mogu obezbediti na praktičan način. Svi hidraulični vodovi i petostepeni kipni cilindar sa livenim kardanskim prstenom su dobro zaštićeni, ali ujedno i dostupni za radove održavanja. Most kipera je montiran na neprekidne pravougaone cevi u šasiji i čini jedinicu za teška opterećenja za siguran ciklus prevrtanja.

Beskonačno podesiva po visini, vučna ruda se može podesiti na različite visine spojnice vučnog vozila. Optimalna visina za rasterećenje prednje osovine i potpornog opterećenja vučnog vozila rezultira uglađenim ponašanjem u vožnji. Veliki manevarski prostor za ugao upravljanja se takođe postiže poprečnim podešavanjem visine vučne rude. Još jedan plus je sklopiva pregrada za proširenje utovarnog prostora ili za vožnju direktno na kamion. Sklopiva pregrada je pripremljena za ovo u samo nekoliko jednostavnih koraka i može se upravljati samostalno. Nosači za parkiranje sa obe strane su dizajnirani za stabilnost i pri istovaru i pri utovaru preko aluminijumskih rampi. Aluminijumske rampe se čuvaju u osovini rampe koja se može zaključati. Pokret je na plastičnim točkovima, tako da je napor potreban za guranje minimalan.

Sofisticiran

Za Zandt cargo, podrazumeva se da se koriste samo visokokvalitetne osovinske šasije, brendirane gume i odlični kočioni sistemi. Multifunkcionalni sistem osvetljenja u LED dizajnu od 12V-24V. Sveobuhvatna zaštita od korozije za visokokvalitetni finozrnasti čelik je zagarantovana Zandt cargo vlasničkim cink SFB procesom. U tu svrhu, sve čelične komponente su intenzivno peskarene, pocinkovane sprejom, premazane cinkom i nanete dvokomponentni završni premaz. Ovaj proces premazivanja nudi savršenu kombinaciju zaštite od korozije i bojenja. Ograničenja čvrstoće uzrokovana toplotom toplog cinkovanja ne nastaju – stoga se mogu koristiti visokokvalitetni Hardok limovi.

izvor&foto: verkehrsrundschau.de

Pročitajte i...