Tako to radi Walmart

Walmart je održao svoj godišnji samit o održivosti u Bentonvilu, sazvavši dobavljače, partnere iz nevladinih organizacija i druge kako bi razgovarali o uspesima i tekućim izazovima sa ciljem, u maloprodaji, da ta kompanija postane potpuno regenerativna do 2040. godine.

Izvršni direktor Doug McMillon rekao je da bi Walmart bio prvi koji bi priznao da će ovaj održivi korak biti potreban svima, ako ova generacija želi da prenese održivi svet budućim generacijama. Kompanija je kreirala Project Gigaton 2017. kako bi angažovala dobavljače i druge zainteresovane strane u lancu snabdevanja kako bi smanjila emisije ugljenika. Cilj je da se do 2030. smanji ili izbegne jedna milijarda metričkih tona (gigatona) gasova staklene bašte iz globalnog lanca vrednosti.

Projekat Gigaton uključuje postavljanje ciljeva i preduzimanje merljivih akcija za smanjenje emisija u šest oblasti koje su ključne za postizanje nulte emisije. U pitanju su sledećih šest oblasti: upotreba energije, priroda, otpad, pakovanje, transport i upotreba i dizajn proizvoda.

Walmart je na kraju 2021. godine saopštio da je na nivou 57 odsto prema svom cilju za 2030. godinu. Kompanija je takođe saopštilada je sada više posvećena ugrađivanju održivosti u svaki razgovor koji vodi sa dobavljačima, servisnim partnerima, menadžerima prodavnica i klubova, proizvođačima kamiona i drugim važnim delovima svog ogromnog lanca snabdevanja.

Još novosti iz Walmarta. Kompanije je, sa druge strane, sklopila konačan ugovor o kupovini Alert Innovation programera centra za mikro ispunjenje (MFC). Prodavac preuzima Alert nakon što je radio sa startap-om na višegodišnjem pilot-programu robotske tehnologije ispunjavanja narudžbine namirnica, poznate kao Alphabot. Walmart je počeo da radi sa Alert-om 2016. godine i pokrenuo test autonomnog sistema zasnovanog na kolicima u skladištu od 20.000 kvadratnih stopa povezanom sa supercentrom u Salemu u Nju Hempširu, još 2019. godine.

*izvor: unsplash.com

Pročitajte i...