„Tahograf koji govori“ biće predstavljen na sajmu IAA Transportation sledećeg meseca

U saopštenju za štampu u vezi sa tahografom koji govori i drugim tehničkim razvojem, Continental je naveo da im je partnerstvo sa startupom ZeKju omogućilo da razvije platformu koja pomaže vozačima da ispune svoje zakonske obaveze, uz podršku podataka tahografa u realnom vremenu, dostupnih u oblaku preko VDO Link servis kompanije.

„Kada se vozač registruje na tahograf koristeći svoju vozačku karticu, može da koristi svoj pametni telefon da se registruje za tahograf koji govori putem QR koda. Vozač će tada dobiti poruku na svom  pametnom telefonu kada se pojavi situacija u kojoj je usaglašenost od suštinskog značaja“, objašnjava Continental.

Između ostalog, tehnologija može da upozori vozače putem pametnog telefona da ih podseti da promene pozivne brojeve zemalja nakon prelaska granice. Za one kojima je to potrebno, video zapisi za obuku u radu  tahografa mogu se pogledati i putem servisa.

 „Skoro svi vozači imaju pametni telefon, ali obično ne žele da preuzmu još jednu aplikaciju“, kaže Thorsten Stuke, suosnivač ZeKju-a. „Verujemo da će im govorne poruke sa tahografa koje su im isporučene na željenoj aplikaciji za slanje poruka olakšati njihov svakodnevni život.“

Prošlog meseca, Trans.info je razgovarao sa Timom Kettererom, šefom upravljanja uslužnim proizvodima u Continentalu, u vezi sa budućnošću tehnologije tahografa i mogućnostima koje se mogu pojaviti kada stignu buduće generacije tahografa. Intervju možete pogledati ovde.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...