Svetska premijera ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV 31.01.2022.

Nova limuzina će ponuditi veći domet od njihovog ENYAK iV električnog sportskog terenskog vozila (SUV) zahvaljujući svom aerodinamičkom dizajnu.

ŠKODA je objavila pregled novog ŠKODA ENYAK COUPE iV u zvaničnim skicama dizajna. Kupe varijanta potpuno električnog ENYAK iV ima elegantan dizajn i zahvaljujući svojoj aerodinamici nudi veći domet od verzije sportskog terenskog vozila (SUV).

Na skicama je prikazan zaobljeniji automobil sa blago nagnutom linijom krova, zadnjim vratima prtljažnika sa oštrom ivicom koja se odvaja i bočnim pragovima u boji karoserije. Sve u svemu, izgleda sportskije sa svojim urednim linijama i velikim točkovima. Od B-stuba, krov se lagano spušta prema zadnjem delu i neprimetno se spaja sa vratima prtljažnika. Prednji deo ENYAK COUPE iV karakteriše velika i upečatljiva ŠKODA rešetka i ravni oštro isečeni prednji farovi koji naglašavaju širinu vozila.

Novi ENYAK COUPE iV biće prvi ŠKODA-in potpuno električni model zasnovan na Modularnom kompletu alata za elektrifikaciju (MEB) Volkswagen grupe. ŠKODA je saopštila da će zaobljeni dizajn karoserije poboljšati asortiman, ali još nisu ponudili nikakve zvanične podatke.

Svetska premijera ENYAK COUPE iV zakazana je za 31. januar 2022. u Pragu.

izvor: electricdrives.tv    foto: electricdrives.tv; insideevs.com

Pročitajte i...