Svet sobnih bicikala: Peloton, COVID i lanac snabdevanja

Peloton bicikli su postali veoma popularni tokom pandemije COVIDa-19, dok su ljudi, tražeći način da prebrode zatvaranje, vežbali kod kuće. Nagli porast popularnosti podstakao je kompaniju Peloton da proširi proizvodne kapacitete, a čak je prošle godine najavila i planove za svoju prvu fabriku sa sedištem u SAD u okrugu Vud u Ohaju.

Ali kako su se ljudi poslednjih meseci vraćali u teretane, kompanija se trudila da održi korak, obustavivši projekat u Ohaju u martu tekuće godine, otprilike u isto vreme kada je otpustila 2.800 radnika.

U vreme ovih otkazivanja, iz Pelotona su izjavili da će „optimizovati svoju logističku mrežu smanjenjem kapaciteta za skladištenje i isporuke u sopstvenom vlasništvu, uz povećanje saradnje sa trećim stranama (3PL)“. Ovo je, zapravo,plan, koji je ostvaren prepuštanjem proizvodnje Rexonu.

Izvršni direktor Barry McCarthy, koji se pridružio ranije ove godine, dao je prioritet poboljšanju vidljivosti lanca snabdijevanja, najavivši navedeno na globalnoj konferenciji o tehnologiji, medijima i komunikacijama J. P. Morgana u maju mesecu.

„Upravljamo sa mamurlukom, ali smo prestali da pijemo“, rekao je McCarthy o visokim nivoima zaliha Pelotona. „Dakle, postojalo je očekivanje da je COVID nova normala, a oni su prodavali sve što su mogli, a naručivali su još. I svet se promenio, a nama je trebalo manje. Ali potrebno je neko vreme da se pronađe dobar put u lanac snabdevanja.”

 „Uz optimizaciju radne snage i bolju iskorišćenost našeg magacinskog prostora, mislim da možemo mnogo da uradimo u kratkoročnom periodu kako bismo napravili neka dobra poboljšanja“, zaključio je McCarthy.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...