Švedski proizvođač motocikala RGNT bira Telenor IoT

Telenor IoT trenutno upravlja sa 17 miliona IoT veza širom sveta i ima pristup preko 500 mreža u više od 200 zemalja.

Švedski proizvođač električnih motocikala RGNT Motorcycles odabrao je nordijskog operatera Telenor IoT da proširi svoja rešenja za povezivanje.
Uz Telenor IoT uslugu povezivanja, RGNT će moći da isporuči GPS i OTP (jednokratna lozinka) funkcionalnost, automatske nadogradnje softvera i dizajna, kao i bezbednost svojim klijentima. Sa ciljem da poveže 10.000 vozila, počevši od 500 u 2022. godini, RGNT je tražio skalabilno rešenje za svoje potrebe geografske pokrivenosti, kao i bezbednost i nizak nadzor za održavanje kontrole voznog parka.
Telenor IoT ima pristup preko 500 mreža u više od 200 zemalja. Aleksandar Levandovski, šef dizajna u RGNT-u, rekao je: „Pored njihovog snažnog iskustva klijenata i dugog iskustva na tržištu, Telenor IoT je stvorio bezbedno rešenje sa optimizovanim troškovima tako što je odvojio vreme da razume našu mapu puta, što je bilo ključno za našu konačnu odluku.
RGNT motocikli trenutno prodaju električne motocikle u EU, Švajcarskoj, Norveškoj i Monaku, sa planovima za širenje u SAD i druge zemlje.
„Filozofija RGNT-a je stvaranje održivog proizvoda koji će trajati dugo vremena“, rekao je Paulo Vergos, glavni nordijski direktor prodaje u Telenor IoT-u. „Sa pouzdanom uslugom Telenor IoT-a RGNT može da se fokusira na kreiranje funkcionalnih, lepih motocikala, bez brige o njihovoj povezanosti.
Prošle godine, telekom grupa Telenor sa sedištem u Norveškoj je reorganizovala svoj regionalni i međunarodni IoT portfolio pod jednim imenom brenda, Telenor IoT.
Telenor je saopštio da je spojio svoje nordijske IoT proizvode u nordijskom regionu i svoje Telenor Connexion proizvode na međunarodnim tržištima. Telenor IoT prodaje svoj portfolio proizvoda i rešenja preko svojih poslovnih kanala kod kuće i Telenor Connexion-a u inostranstvu. Rečeno je da će portfelj ponuditi, na različite načine, „stručnjaci za internet stvari“ u 18 zemalja Afrike, Amerike, Azije i Pacifika i Evrope.
Kompanija trenutno upravlja sa 17 miliona IoT veza širom sveta. Telenor IoT upravlja međunarodnim primenama IoT-a za korisnike u oko 200 zemalja i upravlja povezanim uređajima za preduzeća kao što su Volvo, Scania, Hitachi, Verisure Securitas Direct i Husqvarna.

izvor&foto: enterpriseiotinsights.com

Pročitajte i...