Suecki kanal je kontrolisao brzinu broda pre nasukanja

Brzinu broda-kontejnera Ever Given koji je u martu blokirao Suecki kanal kontrolisao je operator egipatskog plovnog puta pre nego što se nasukao, izjavila je u četvrtak osiguravač broda.

Izjava iz UK Club-a stigla je nakon što je šef Uprave Sueckog kanala (SCA) rekao da je brod plovio prebrzo kada se nasukao, ali da kanal nije snosio nikakvu odgovornost.

Ever Given, jedan od najvećih svetskih brod-kontejnera, i dalje se drži u kanalu, dok obe strane nastavljaju pregovore o kompenzaciji.

SCA je u početku tražila od japanskog vlasnika Shoei Kisena odštetu u visini od 916 miliona dolara, uključujući depozit od 200 miliona dolara za obezbeđenje puštanja broda.

Iako je UK Club rekao da vlasnici i osiguravači kompanije Ever Given „u potpunosti priznaju da SCA ima pravo na naknadu za njihove legitimne zahteve proistekle iz ovog incidenta“, dodao je da je zabrinut zbog optužbi iznetih protiv broda i njegovog zapovednika.

Važno je razjasniti da, iako je zapovednik na kraju odgovoran za plovilo, plovidbu kanalom u tranzitu unutar konvoja kontrolišu piloti Sueckog kanala i službe za upravljanje brodskim saobraćajem SCA“, navodi se.

Takve kontrole uključuju brzinu tranzita i dostupnost tegljača.“

Vlasnici i osiguravači Ever Givena osporili su zadržavanje broda i zahtev za naknadu štete, a njihovi advokati rekli su da je SCA bio kriv što je brodu omogućio da uđe na plovni put i što nije obezbedio odgovarajuće tegljače.

Predsednik SCA Osama Rabie rekao je Routersu prošle nedelje da se Ever Given kretao brzinom od 25 kilometara na sat, umesto odgovarajućih 8–9 km / h, da kormilo nije bilo poravnato i da je moglo da odluči da ne ulazi u kanal.

izvor&foto: gcaptain.com

Pročitajte i...