Studija otkriva da je 73% potrošača u prošloj godini imalo kašnjenje on-line porudžbina

Descartes Sistems Group, kanadska kompanija specijalizovana za softvere za logistiku i lanac snabdevanja, ujedno i globalni lider u objedinjavanju logistički intenzivnih preduzeća u trgovini, objavila je rezultate studije o raspoloženju potrošača o kućnoj isporuci putem e-trgovine.

Nova radna nedelja – nova studija!

Ova studija, na uzorku od preko 8.000 potrošača u deset evropskih i severnoameričkih zemalja, pruža maloprodajnim i logističkim organizacijama kritičan uvid u preferencije i zabrinutosti potrošača prilikom kupovine i isporuke.

E-trgovina i dostava na kućnu adresu predstavljaju mogućnosti i izazove za trgovce na malo i logističke organizacije. U našoj studiji, potrošači su naveli da će povećati svoje kupovine putem e-trgovine u budućnosti, ali 73% njih je reklo da su doživeli neuspešnu isporuku u poslednja tri meseca“, rekao je Kris Džons, izvršni potpredsednik za industriju i usluge u kompaniji Descartes .

Rezultati lošeg učinka isporuke mogu biti katastrofalni za trgovce na malo, jer skoro jedna četvrtina ispitanika u našoj studiji navodi da više ništa nisu naručili od tog prodavca.

Studija analizira ponašanje potrošača pri kupovini putem e-trgovine, šta uzrokuje povećanje ili smanjenje kupovine putem e-trgovine, vrste kupljene robe, njihovu učestalost i onu koje se isporučuje. Pored toga, pruža uvid u usluge isporuke, naknade i performanse. Ono što je najvažnije, analizira značaj koji potrošači pridaju performansama isporuke i uticaj neuspeha isporuke na buduće kupovine.

Descartes-ova logistička rešenja za e-trgovinu pomažu prodavcima na malo i dobavljačima logističkih usluga da pruže vrhunsko korisničko iskustvo. Rešenje za kućnu dostavu pokriva širok spektar kritičnih mogućnosti uključujući rezervisanje termina za dostavu, planiranje rute, mobilne aplikacije i komunikaciju sa klijentima. Oni angažuju kupca na mestu kupovine kroz ispunjenje porudžbine i uspešan završetak isporuke, pružaju mogućnosti za prodaju usluga isporuke sa dodatom vrednošću i ostavljaju kupce u toku sa statusom njihove isporuke. Upravljanje skladištem i integrisana rešenja za otpremu paketa pomažu malim i srednjim prodavcima da koriste pravog prevoznika i uslugu kako bi minimizirali troškove slanja, kao i da povećaju svoje poslovanje e-trgovine poboljšanjem pouzdanosti, brzine i produktivnosti ispunjenja.

*izvor: thelogisticspoint.com;

*foto: unsplash.com; thelogisticspoint.com (Descartes & SAPIO Research)

Pročitajte i...