Stoford kompletira novi distributivni centar

Britanska razvojna kompanija, Stoford Developments, završila je izgradnju novog distributivnog centra od 90.000 kvadratnih metara u Exeter Logistisc Parku.
Razvoj u Clyst Honiton-u, Exeter, izgrađen je u ime neimenovanog međunarodnog trgovca i očekuje se da će obezbediti oko 350 radnih mesta.


U regionu postoji ogromna zagušena potražnja za logističkim i distributivnim smeštajem robe, slične veličine i kvaliteta. Očekujemo da će i druge lokacije u sferi razvojnih investicija postati raspoložive, donoseći važne socijalne i ekonomske koristi“, Dan Gallagher, zajednički generalni direktor kompanije Stoford Developments.


Razvoj je finansirao Torbay Council, a investicija uključuje poboljšanja lokalne transportne infrastrukture, kao i novi pristupni put i signalizovano saobraćajno čvorište na B3174 London Road.
Očekuje se da će ova razvojna šema privući značajna ulaganja, a već je omogućila instaliranje novog Instrument Landing System-a (ILS) na međunarodni aerodrom Exeter – prva nadgradnja ILS-a na aerodromu u poslednjih 28 godina.
izvor: logisticsmanager.com
Image by startup38 from Pixabay