stichd podiže standard sa logističkim centrom sledeće generacije

Od novembra 2022. stichd opslužuje svoje globalne kupce iz svog novog i visoko automatizovanog centra za ispunjenje u Tilburgu, Holandija.

Ovo omnikanalno rešenje visokih performansi i izuzetno svestrano omogućava stichd-u da skrati vreme isporuke i da kupcima ponudi još viši nivo usluge. U bliskoj saradnji sa TGW, razvijeno je i implementirano rešenje koje obezbeđuje proces distribucije u budućnosti.

Jedinstvena usluga zahteva fleksibilan sistem otporan na budućnost

Podružnica Puma grupe, stichd je specijalizovana za dizajn, proizvodnju i distribuciju visokokvalitetnih bodi, patika i kupaćih kostima. Pored toga, stichd takođe dizajnira, razvija i distribuira licenciranu odeću za obožavatelje, u saradnji sa vrhunskim timovima Formule 1 i sa fudbalskim klubom Mančester Siti, između ostalih.

stichd je kompanija orijentisana na usluge koja svojim kupcima nudi i usluge sa dodatom vrednošću (VAS), kao što je obezbeđivanje nalepnica sa cenama, novog bar koda ili broja artikla na artiklima. Ovo zahteva fleksibilan pristup i sistem koji može da podnese mnoge varijable.

Da bi postavili temelje za dalji rast i poboljšala efikasnost procesa, potražila je partnera za automatizaciju procesa distribucije. TGW je predložio rešenje gde se današnji kapacitet može udvostručiti u okviru trenutnog skladišta.

Kompletan TGW sistem

„Odmah nam je bilo jasno da je FlashPick® idealno rešenje za stichd. FlashPick® je pametan sistem za ispunjavanje porudžbina za komisioniranje robe do osobe koji može opsluživati svaki kanal distribucije (e-trgovina, veleprodaja i maloprodaja). Pristup upravljanja sa jednom narudžbom je idealan za omnichannel operacije i podiže letvicu u pogledu brzine i fleksibilnosti“, kaže Žan-Vilem Klinkenberg, šef poslovnog razvoja u TGW Northern Europe.

U stichd-u, FlashPick® se sastoji od šatl skladišta sa pet prolaza sa 20 nivoa, šest ergonomskih PickCenter One radnih stanica kao i dva Rovolution robota za komisioniranje. „To znači da je četvrtina radnih stanica robotizovana“, navodi Klinkenberg. „Za rukovanje modom, Rovolution je idealna aplikacija jer bira širok spektar tipova predmeta, od krutog do mekog pakovanja, kao što su majice u polietilenoj vrećici, na primer. Štaviše, Rovolution je raspoređen 24/7.”

Sistem kontrole skladišta je razvijen od strane TGW i omogućava kontrolu i praćenje svih procesa. KingDrive® transportni sistemi garantuju energetski efikasan transport kroz skladište.

Kartone koje se isporučuju na prijemu robe transportuju se u skladište paleta koje služi za dopunu FlashPick®-a. Porudžbine na veliko ili malo se direktno stavljaju u kutije za otpremu. Porudžbine kupaca se zatim mogu isporučiti na VAS radne stanice gde se po potrebi mogu dodati dodatne nalepnice ili bar kodovi.

Dizajn logističkog centra u stichd-u već daje mogućnost mogućeg udvostručavanja šatl bloka i povezanog komisioniranja. Ako stichd nastavi da raste dinamično kao što je predviđeno, produženje bi se moglo planirati već 2025. godine.

Blisko partnerstvo se nastavlja u ugovoru o uslugama

Od početka projekta postojala je bliska i otvorena komunikacija između TGW i stichd timova. „Za nas je veoma važno da projekat bude podržan i interno od strane kupca i da dobijemo potrebne informacije. Tek kada razumemo zahteve i potrebe kupaca, možemo da dizajniramo sistem po meri koji takođe generiše dobar povraćaj ulaganja“, potvrđuje Klinkenberg. „Zajedno sa stichd timom, secirali smo ceo proces distribucije korak po korak i razvili najbolje rešenje za svaki korak.

Bliska saradnja se nastavlja i nakon puštanja u rad automatizovanog centra za ispunjenje. Interni tim od šest TGV inženjera obezbeđuje preventivno održavanje i popravku sistema kroz doživotni ugovor o uslugama na period od pet godina.

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...