Sony i Honda potpisuju sporazum o osnivanju kompanije Sony Honda Mobility Inc.

Sony i Honda objavili su da su potpisali zajedničko ulaganje za osnivanje nove kompanije koja će se baviti prodajom električnih vozila sa visokom dodatnom vrednošću (EV) i pružanjem usluga za mobilnost. Ova nova električna vozila proizvodiće se pod imenom Sony Honda Mobility Inc.

Sony i Honda, koji imaju investiciju 50:50 od 10 milijardi jena, planiraju da osnuju novu kompaniju do kraja 2022. Očekuje se da će se prodaja električnih vozila i pružanje usluga za mobilnost desiti 2025. godine.

Honda će doneti svoje najsavremenije ekološke i bezbednosne tehnologije, mogućnosti razvoja mobilnosti, tehnologiju proizvodnje karoserije vozila i iskustvo upravljanja uslugama nakon prodaje. Ovo će biti kombinovano sa Sonijevom stručnošću u razvoju i primeni tehnologija za obradu slike, senzora, telekomunikacija, mreže i zabave.

Zajedno, oni imaju za cilj da ostvare novu generaciju mobilnosti i usluga za mobilnost koje su blisko usklađene sa korisnicima i okruženjem i nastavljaju da se razvijaju napred.

Honda već proizvodi električna vozila i postigla je veliki uspeh sa svojim pametnim električnim hečbekom Honda e. Ovaj nagrađivani mali automobil već je postao klasik zahvaljujući svojim urednim linijama i jedinstvenom izgledu.

Prošle godine Sony je otkrio svoj konceptni automobil VISION-S 02 (pogledajte video ispod). Ovaj automobil sa sedam sedišta je dizajniran da obrađuje informacije iz svog okruženja i okruženja u realnom vremenu koristeći napredne tehnologije detekcije kompanije Sony. Biće zanimljivo videti šta saradnja donosi i da li će neko njihovo vozilo biti bazirano na ovim modelima.

Keničiro Jošida, izvršni direktor kompanije Sony Group Corporation, rekao je: „Na osnovu naše vizije da „učinimo prostor za mobilnost emotivnim“, inicijative kompanije Sony u oblasti mobilnosti su usredsređene na tri oblasti bezbednosti, zabave i prilagodljivosti.

„Dok nastavljamo sa učenjem u ovim oblastima, uzbuđeni smo što smo upoznali partnera, Hondu, sa obimnim globalnim dostignućima i znanjem, i što smo potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju između dve kompanije.

„U budućnosti, cilj nam je da doprinesemo evoluciji mobilnosti kombinovanjem Hondinih najsavremenijih ekoloških i bezbednosnih tehnologija, sposobnosti razvoja mobilnosti, tehnologije proizvodnje karoserije vozila i iskustva u upravljanju uslugama nakon prodaje, sa našom stručnošću u oblasti slikanja, senzora, telekomunikacija, mrežne i zabavne tehnologije.”

Tošihiro Mibe, izvršni direktor kompanije Honda Motor Company, rekao je: „Honda nastavlja da preuzima nove izazove u oblasti životne sredine, bezbednosti i drugim naprednim poljima kako bi bila pokretačka snaga društvenih promena kroz mobilnost i „postala moć koja podržava ljude oko sebe sveta koji pokušavaju da rade stvari na osnovu sopstvene inicijative.“

„Veoma smo zadovoljni što smo potpisali ugovor o zajedničkom ulaganju sa Sony-jem, koji ima prednosti u naprednoj digitalnoj tehnologiji, i deli našu želju da prihvatimo nove izazove.

„Od njegovog objavljivanja u martu, mnogi ljudi su izrazili svoja očekivanja od ovog zajedničkog poduhvata. U novoj kompaniji ćemo nastojati da stvorimo novu vrednost kroz fuziju koju donosi kombinacija naših različitih industrija, pa vas molimo da se radujete budućem razvoju.”

izvor&foto: electricdrives

Pročitajte i...