Solarni paneli na krovovima i bokovima poluprikolica. Koliko možete uštedeti?

Istraživanje je pokazalo da solarni paneli na krovu poluprikolica mogu smanjiti potrošnju goriva za najmanje 5,5%, kao i za dodatnih 4,5% kada su solarni paneli pričvršćeni na bočnu stranu prikolice.
Zaključci su rezultat ispitivanja sprovedenih u Švedskoj, zemlji koja često nema koristi od preteranog sunca. U sunčanoj Španiji, međutim, Scania očekuje da bi rezultati mogli biti i dvostruko bolji.
Iako rešenje za solarne panele nije novo, a testovi do sada nisu bili impresivni, proizvođači nastavljaju da guraju napred tehnologiju verujući da će njihovo rešenje na kraju revolucionisati tržište drumskog prevoza.
Teorijski gledano, solarni paneli mogu učiniti transport jeftinijim i održivijim. Da li ova teorija ima osnovu?

ROI (povrat investicija) nakon 3 godine

Prema holandskoj kompaniji IM Efficienci, apsolutno da. Panele koje postavljaju na krov poluprikolica trenutno testira Vos Logistics.
U toku su pilotska ispitivanja, prema izjavi izvršnog direktora kompanije Martijn Ildiz za portal Trans.INFO:
„Proveravamo aspekte kao što su: performanse, upotrebljivost opreme, pouzdanost, postupak montaže i neophodne testove za sertifikaciju.“
U međuvremenu, IM Efficienci tvrdi da čak i sa svojim pločama debljine samo nekoliko milimetara, nosači mogu smanjiti potrošnju goriva za 5,5%. To znači da se povraćaj ulaganja očekuje nakon tri godine.

Najveći izazov – sneg

U bliskoj budućnosti (kompanija ne precizira kada tačno) IM Efficienci želi da isporuči panele za skoro 4.000 prikolica samo u regionu Beneluksa – a ovo je samo za početak.
”I transport i zaštita životne sredine su prekogranična pitanja. Zbog toga želimo uskoro da ponudimo SolarOnTop na međunarodnom nivou, tako da transportne kompanije širom Evrope, pa čak i šire, mogu uštedeti gorivo putem solarne energije. Stoga smo otvoreni za saradnju sa prevoznicima iz različitih zemalja “, dodao je Martijn Ildiz.
Trenutno se kompanija fokusira na zaštitu ploča od nanosa snega.
„Naši solarni paneli su veoma izdržljivi i mogu da podnesu ekstremne temperature, uključujući hladnoću zimi. Međutim, kada ih led ili sneg prekriju [panele], proizvodnja solarne energije se značajno smanjuje. Stoga tražimo načine da sprečimo naslage ove vrste na pločama “, kaže izvršni direktor kompanije.

Od vrha na bok

Možda bi jedan način bio da ih postavite na bokove poluprikolice? Ovo je rešenje odabrala Scania, koja razvija prikolicu sa solarnim pločama dizajniranu za hibridne kamione.
Vozilo će testirati Ernst Express. Vozilo od 18 metara s gornje i bočne strane biće prekriveno solarnim pločama, što znači da će pokriti ukupnu površinu od 140 kvadratnih metara, prenosi volkswagenag.com.
Scania procenjuje da će ovo rešenje uštedeti prevoznicima između 5% i 10% goriva u Švedskoj. Na sunčanim lokacijama poput Španije očekuje se čak dvostruko veća ušteda.

izvor: trans.info
Image by skeeze from Pixabay

Pročitajte i...