Socijalna distanca i i lanac snabdevanja

COVID je promenio način na koji gledamo na sve, od načina na koji kupujemo namirnice za porodicu, do interakcija koje imamo sa strancima i prijateljima na trotoaru u blizini naših domova. Neki restorani i prodavnice sada odbijaju da prihvate gotovinu kao način zaštite svog osoblja od virusa koji je promenio naš svakodnevni život. Novac može biti kralj tokom pandemije, ali papir koji dodirnemo stvara anksioznost i moguću tačku prenosa.

Ta anksioznost oko fizičke razmene je razlog zašto mnogi otpremnici i skladišta sada rekalibriraju same radne tokove na kojima je izgrađeno njihovo poslovanje. Činjenica da vozač kamiona koji ulazi u skladište sada može prouzrokovati višemilionski poremećaj u globalnom lancu snabdevanja katalizator je za bezbroj bezbednosnih rešenja, od kojih je nekolicina pravilno zaštitila osoblje objekta ili obezbedila sigurnost vozača. Mere za zaustavljanje koje su rano doneli rukovodioci skladišta kako bi zaštitili svoje osoblje i stvorili fizičku distancu tokom pandemije, sada se ponovo procenjuju kako bi održale preduzeće.

Vozači su takođe delili zajedničko iskustvo, sa improvizovanim pregradama od pleksiglasa, blokiranim ulazima u zgrade, prinudnim zatvaranjem u kabine, odbijenim pristupom kupatilu i odbijenim zahtevima za teretnim papirima. Postala je borba za obavljanje njihovog posla, jer je čak postao izazov pregledati sigurnost tereta, pridržavajući se stalno promenljivih sigurnosnih protokola koji se uveliko razlikuju od jednog objekta do drugog.

Bilo da potpišete otpremnicu u špediterskoj kancelariji ili uzmete šolju kafe, postoji stvarna opasnost od virusa, a odbačeni su i važni procesi i osnovno gostoprimstvo. Sada je jasno da prva tačka interakcije vozača koji se zaustavlja do portirnice ili transportne službe u lancu snabdevanja mora da uključuje minimalni kontakt sa fizičkim stvarima, kao i strogo socijalno distanciranje.

Rešenje je M.Folio softver za upravljanje poslovnim dokumentima uparen sa kioscima koji omogućavaju vozačima kamiona da se identifikuju sa vozačkom dozvolom i nekim osnovnim informacijama o svom opterećenju.

Kiosci za vozače zamenjuju fizičku interakciju sa osobljem. Svi vozači se prijavljuju na kiosku, a zatim se usmeravaju na odgovarajuće mesto u dvorištu da bi primili teret ili sačekali dalja uputstva putem SMS poruke. Sve teretnice se elektronski potpisuju na kiosku ili na mobilnom uređaju poput tableta ili čak na vozačevom mobilnom telefonu. I nisu samo teretnice, već i svi dokumenti lanca snabdevanja koji su vitalni za prevoz tog određenog tereta. Svi dokumenti skenirani, arhivirani i dostupni svim zainteresovanim stranama.  Čitav ovaj tok posla odvija se u realnom vremenu sa ciljem da se ti kamioni pokrenu.

Godinama pre pandemije, rešenja za digitalizaciju dokumenata donosila su stvarne uštede radne snage i povraćaj ulaganja kroz poboljšanu vidljivost, pretraživost i pojednostavljene tokove posla. Osim eliminisanja interakcije između čoveka i razmene transportnih papira u distributivnim i proizvodnim centrima, digitalizacija dokumenata takođe donosi značajne uštede na funkcijama pozadinskih kancelarija i otvara vrata automatizaciji radnog toka.

Korisnici M.Folio obično prijavljuju 20-30% uštede radne snage u ovim oblastima. (Pogledajte koliko uštede troškova možete ostvariti pomoću M.Folio kalkulatora uštede. Alat pruža konzervativnu tačku ulaska u stvarnu uštedu.)

Iako je digitalne dokumente lakše i isplativije čuvati, pretraživati, pristupati i deliti, još uvek postoje slučajevi kada je papir preferiran ili čak potreban. Za vozače i prevoznike koji žele štampanu teretnicu, M.Folio po potrebi može da generiše potpisani papir BOL. BOL bez papira takođe se može poslati e-poštom ili poslati SMS-om vozaču na potpis i na čuvanje.

Trenutno desetine objekata širom Severne Amerike već koriste M.Folio i kioske za vozače kako bi održali socijalnu distancu i zaštitili svoj lanac snabdevanja. Iako rešenje ne rešava svaki problem u skladištu uzrokovan COVID-om, ono redefiniše odnos između primaoca, otpremnika, vozača i dokumentacije za novu stvarnost. Što je najvažnije, održava vozače i osoblje objekta sigurnim i efikasnim, istovremeno štiteći kontinuitet poslovanja.

izvor: logisticsmgmt

Pročitajte i...