Siemens proširuje svoj mrežni portfolio: Wi-Fi 6 za industriju

S obzirom na sve veće zahteve digitalizacije, Siemens proširuje svoju ponudu mrežnih komponenata za industrijska WLAN rešenja: Novi klijentski modul Scalance VUM766-1 prvi je industrijski klijentski modul na tržištu koji zadovoljava najnoviji Wireless LAN Standard IEEE 802.11 („Wi-Fi 6“), omogućavajući pouzdanu bežičnu vezu visokih performansi. Kombinovanjem klijentskog modula sa novim pristupnim tačkama Scalance VAM766-1, korisnici sada mogu da primene zahtevne aplikacije Industrije 4.0 kao što su proširena stvarnost ili daljinsko upravljane dizalicama. Sa bruto brzinom prenosa podataka od 1201 Mbit / s, pristupne tačke mogu povezati veliki broj mobilnih uređaja u zatvorenim prostorima, na primer pojedine sisteme u okviru logistike.

Mrežne komponente se takođe mogu koristiti van kontrolnih ormara, u primeni na šinama i u opasnim područjima, zahvaljujući svojim industrijskim odobrenjima i kompaktnom i robusnom dizajnu sa stepenom zaštite IP65. Određeni mobilni uređaji u mrežama takođe se mogu deaktivirati pomoću funkcije režima spavanja u kombinaciji sa digitalnim ulazno / izlaznim interfejsom. Ovo pomaže u uštedi energije i produženju životnog veka i ciklusa održavanja mobilnih uređaja na baterijama povezanih preko WLAN-a. Ovo omogućava, na primer, energetski efikasan rad automatizovanih vođenih vozila (vozni park AGV).

Nove komponente će takođe biti opremljene dodatnom funkcijom, posebno za industriju, nazvanom „iPRP“ („industrijski protokol paralelnog redundansa“) za višak prenosa podataka putem WLAN-a, pružajući visoko dostupnu bežičnu komunikaciju i maksimalnu dostupnost za ključne usluge. Ova funkcija se može omogućiti pomoću prenosnog medija za skladištenje CLP. CLP takođe omogućava laku zamenu uređaja na terenu, jer čuva konfiguraciju i jednostavno je prenosi na zamenski uređaj kada je ponovo povezan.

izvor&foto: automation.com