SICK-ova kutija za nadgledanje koja omogućava plug-and-play praćenje

SICK je lansirao The Monitoring Box, novi sistem koji omogućava praćenje i preventivno održavanje senzora, mašina, procesa i postrojenja.


Proizvod se može prilagoditi različitim individualnim operativnim zahtevima kako bi se obezbedile povratne informacije o statusu uživo i istorijske analize. Ovo ima za cilj da podrži efikasnije održavanje i optimizovanu efikasnost.


Korišćenjem unapred konfigurisanih aplikacija na širokom spektru SICK senzora, kutija je u stanju da obezbedi transparentno praćenje podataka preko intuitivne kontrolne table zasnovane na pretraživaču. Podaci uređaja se obrađuju preko moćnih IoT gateway-a da bi se omogućilo lokalno skladištenje podataka bilo u prostorijama korisnika ili putem bezbedne veze sa SICK oblakom.
„SICK Monitoring Box je toliko jednostavan i prilagodljiv da su mogućnosti za praćenje stanja ograničene samo vašom maštom“, rekao je Neil Sandhu, menadžer proizvoda za merenje i sisteme u SICK UK.


„Uključite SICK Monitoring Box i transparentne informacije o zdravlju vaših mašina udaljeni su samo nekoliko kratkih koraka. U zavisnosti od vaših zahteva, informacije kao što su radni sati, habanje, temperatura, potrošnja energije ili nivo kontaminacije, pretvaraju se u vredan resurs. Kao rezultat toga, vaše mašine i sistemi postaju dostupniji i efikasniji. Vreme neplaniranog održavanja je smanjeno, a operativno osoblje može biti raspoređeno efikasnije da odgovori na sve probleme koji se pojave. Produžićete radni vek mašina kroz bolje razumevanje istorijskih trendova i obrazaca.”

Kada se korisnici prijave, mogu da vide sve svoje registrovane uređaje pomoću AssetBrowser-a, pretražuju po uređaju koristeći AssetFilter, pregledaju incidente i grafičke prikaze da identifikuju istorijske obrasce i trendove i koriste Data Explorer i Event Log za pregled zapisa alarma i obaveštenja. Upozorenja putem e-pošte takođe se mogu podesiti da obaveštavaju operatere kada vrednosti idu ispod ili iznad unapred određenih granica, omogućavajući brže odgovore na potrebe održavanja i servisiranja.

Dodatni senzori se mogu integrisati u SICK Monitoring Box bez ikakvog znanja o programiranju. Jednom instalirana, veća transparentnost omogućava daljinsko praćenje senzora i mašina. Radni i procesni parametri se mogu lako vizuelizovati. Posedujući pouzdanu sistemsku arhitekturu, robusnu bezbednost podataka i prava pristupa zaštićena lozinkom, kutija obezbeđuje odgovarajuće IoT gateway sa senzorima i mašinama koji su sposobni za mrežu kako bi se obezbedio šifrovani prenos podataka.

izvor&foto: porttechnology

Pročitajte i...