Shell se pridružuje IRU-u

Shell je postao korporativni član IRU-a kako bi produbio angažman sa komercijalnim drumskim prevoznicima širom sveta. Primarni fokus će biti na pomoći sektoru da se dekarbonizuje kroz prelazak na tehnologiju neto nulte emisije za flote teških vozila.

Pored angažovanja u IRU-ovom Green Compact-u i drugim aktivnostima održivosti, Shell će takođe raditi sa IRU-om i širim sektorom na drugim pitanjima i mogućnostima sa kojima se suočavaju transportni operateri, uključujući digitalizaciju, bezbednost, operativnu efikasnost, kao i privlačenje i zadržavanje radnika.

Shell je već radio sa IRU-om i njegovim članovima na ad hoc osnovi u vezi sa bio-LNG i LNG standardima i sigurnosnom obukom. Takođe je doprineo događajima IRU, uključujući panel sesiju o cenama goriva tokom poslednje Generalne skupštine, i kao govornik na poslednjoj konferenciji EU o infrastrukturi Fit for 55 i alternativnim gorivima u Evropi.

Fokus Shellovog rada sa mrežom IRU-a biće preko Shell Commercial Road Transport i biće usklađen sa strategijom kompanije Powering Progress koja je partner sa zainteresovanim stranama iz javnog, privatnog i nevladinog sektora na prelasku na neto nulte emisije.

Tražeći svoje korene unazad više od jednog veka, Shell je globalna grupa energetskih i petrohemijskih kompanija sa više od 80.000 zaposlenih u preko 70 zemalja.

Pozdravljamo Shell tim u IRU-u i radujemo se zajedničkom radu na nekim od najhitnijih izazova sa kojima se industrija suočava.

izvor&foto: ecgassociation.eu

Pročitajte i...