SeaCube digitalizuje 2.000 rashladnih kontejnera

SeaCube Containers LLC i Carrier Transicold objavili su strateško angažovanje na platformi sistema za upravljanje rashladnim sredstvima.

Zahvaljujući angažmanu, SeaCube će postati prva kompanija za zakup intermodalne opreme koja je u svoju flotu ugradila Carrier’s Link Fleet rešenje sa početnim uvođenjem 2.000 PrimeLINE rashladnih kontejnerskih jedinica.

Rešenje Link Fleet uključuje vlasničku tehnologiju koja nadgleda performanse rashladne jedinice i pruža dijagnostiku i analitiku predviđanja koja deluje u ranom upozorenju do nivoa komponenata mašine. Carrier Link Fleet sistem će pružiti mnogo detaljnije mogućnosti analize performansi mašine u poređenju sa ostalim telematičkim platformama na tržištu korišćenjem integrisanih feed podataka podataka mašina.

Ovo je uzbudljiv korak napred za SeaCube dok se krećemo ka ostvarivanju svoje vizije telematike kao standarda u našoj floti“, rekao je Bob Sappio, izvršni direktor SeaCube-a. „Uvereni smo da će Link Fleet ponude pomoći u poboljšanju sopstvenih operativnih pokazatelja i rezonirati sa našim kupcima kako bi im pomogli da postignu optimalne performanse hladnjaka i deluju prema uvidima zasnovanim na podacima.“

Kartik Kumar, potpredsednik i generalni direktor globalnog hlađenja kontejnera u Carrier Transicold, rekao je: „Uvereni smo da će Link Fleet poboljšati povezanost preko hladnog lanca, povećavajući vidljivost, pružajući prediktivnu analitiku i brže odluke zasnovane na podacima.“

Link Fleet će ponuditi prognostiku i analitiku podataka sa karakteristikama koje pružaju diferencijaciju kao što je poboljšano vreme rada flote kroz zdravstvenu analitiku i prognostiku koristeći Carrier-jedinstvene karakteristike i smanjene operativne troškove i troškove održavanja i popravke kao rezultat optimizovanih performansi. Takođe može pružiti dodatnu vrednost kroz niže kvarenje tereta i moguće smanjenje troškova osiguranja.

Link digitalna platforma primenjuje naprednu analitiku interneta stvari (IoT), mašinsko učenje i razne tehnologije velikih podataka za povezivanje hladnog lanca u oblaku, automatizaciju ključnih procesa i pružanje vidljivosti i uvida u realnom vremenu tokom putovanja tereta.

izvor&foto: supplychainquarterly.com