Scania predstavlja koncept digitalne kontrolne table

U onome što je označila kao “veliku promenu”, Scania je najavila da uvodi kamione i autobuse sa digitalnim kontrolnim tablama.

Prema proizvođaču, kontrolne table su zasnovane na modularnoj arhitekturi elektronike i praćene nizom novih bezbednosnih karakteristika .

Pod nazivom Smart Dash, digitalnu kontrolnu tablu Scania opisuje kao „građevinski blok za utiranje puta za digitalne usluge, povećanu bezbednost i poboljšano korisničko iskustvo za Scania klijente i vozače“.

Scania kaže da se Smart Dash može pohvaliti sledećim karakteristikama:

  1. Besprekorna dnevna digitalna podrška za vozače i operatere zajedno sa rešenjima kao što su Mi Scania i Scania Driver App,
  2. Nova arhitektura električnog sistema, u skladu sa novom uredbom o opštoj bezbednosti EU i novim propisima UN o sajber bezbednosti,
  3. OTA ažuriranja, potencijalno preko superbrzih 5G veza i
  4. Poboljšan interfejs čoveka i mašine za povećan fokus na bezbednost.

Komentarišući vest, Stefan Dorski, stariji potpredsednik, Scania kamiona, rekao je:

„Ovo predstavljanje predstavlja korak promene u Scanijinoj ponudi u okviru transportnog ekosistema. Ono što će naši kupci iskusiti u vozilima opremljenim Smart Dash-om je opipljiv deo Scanijine ponude i ambicija sledećeg nivoa u pogledu digitalizacije, povezivanja i bezbednosti. Sve se svodi na omogućavanje izvanrednog korisničkog iskustva pri kombinovanju Scania vozila i naših digitalnih usluga i rešenja.”

Scania navodi da je njen Smart Dash razvijen u skladu sa Scanijinim modularnim sistemom za digitalna rešenja po meri.

Proizvođač kamiona dodaje da kontrolna tabla dolazi u različitim koracima performansi, od kojih svi imaju zajedničku modularnu strukturu, što omogućava kompatibilnost sa drugim digitalnim Scania rešenjima.

„Smatramo Smart Dash kao ključni deo našeg digitalnog ekosistema i kao odlično sredstvo za osnaživanje vozača“, kaže Dorski. „To će im dati superioran pristup svim vrstama relevantnih informacija tokom vožnje i podržati ih u obavljanju drugih vrsta zadataka kada su parkirali preko, na primer, Scania Driver App i Mi Scania. Sva ova rešenja su povezana i nude zaista produktivno korisničko iskustvo.”

Različiti koraci performansi Smart Dash-a će zameniti trenutna Scania rešenja i mogu se naručiti sada za kamione koji će biti proizvedeni početkom 2024.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...