Scania lansira nove V8 motore

Legendarni V8 motori su ključni za efikasan transport više od 50 godina. Zbog sve većeg naglaska na suzbijanju klimatskih promena, oni su danas važniji nego ikad ranije. Scanijini V8 motori mogu da koriste HVO i biodizel. Nova paleta modela uključuje četiri modela sa 530 KS, 590 KS, 660 KS i vodeći model sa 770 KS.
Scania V8 kamioni su izuzetno popularni među svojim korisnicima. Spoljnost i unutrašnjost ovih modela odlikuju se detaljima dizajna koji su jedinstveni za modele sa V8 motorima.
Scania obećava uštedu goriva do 6% u novoj paleti V8 motora i novom menjaču. Asortiman je dizajniran da odgovara i prevoznicima teških tereta i onima koji rade u najtežim uslovima.

Novi menjač

Uz novu paletu V8 motora, Scania je takođe predstavila novi menjač sa oznakom G33CM, koji se može pohvaliti jedinstvenom tehnologijom na tržištu. Novi menjač G33CM sa poboljšanim i brzim menjanjem brzina i manjom potrošnjom goriva donosi izuzetnu udobnost u vožnji. Posle šest godina razvoja i ispitivanja, uvodimo prenos sa nizom novih tehnologija, poput fleksibilnog kapaciteta ulja, boljeg podmazivanja zupčanika prskanjem uljem i šire distribucije zupčanika. Još jedno ključno dostignuće je smanjene buke, preduslov za ispunjavanje budućih propisa.
Kombinacija velikog obrtnog momenta novih motora i šireg raspona ukupnih odnosa u menjaču čine ovo dostižnim. Novi menjač takođe ima i pogonski zupčanik koji održava nivo brzine motora bez ugrožavanja upravljanja.
Očekuje se ušteda goriva dobijena iz motora od oko 2%, što je rezultat smanjenog unutrašnjeg trenja, većih odnosa kompresije, poboljšanih sistema naknadne obrade i novog sistema za upravljanje motorom (EMS).
Operatori koji pređu 93.000 milja godišnje mogu očekivati uštedu goriva od 3.000 – 4.000 litara godišnje.
Novi menjač je lansiran nakon investicije od 360 miliona funti.

izvor@foto: commercialfleet.org