Saradnja za razvoj viljuškara na daljinsko upravljanje

GEODIS se udružio sa Phantom Auto, kako bi razvili viljuškar koji se može kontrolisati sa daljine. Ovaj inovativni program ima za cilj poboljšanje udobnosti i sigurnosti i stvaranje mogućnosti za posao osobama sa fizičkim invaliditetom i drugima koji su nedovoljno zastupljeni u logističkoj industriji.

Prvi uspešni testovi održani su u Francuskoj (Levallois i Le Mans) u okviru višegodišnje saradnje između GEODIS-a, Phantom Auto-a i Fenvick-Linde-a u cilju stvaranja prvog viljuškara na daljinsko upravljanje, sposobnog za upravljanje hiljadama milja daleko. Preteča je revolucije u prirodi rada u logističkoj industriji, proširujući priliku na ljude iz nedovoljno zastupljenih demografskih kategorija (npr. žene, osobe sa fizičkim invaliditetom, geografski izolovane itd).

Ova saradnja potiče iz kreativne ideje menadžera GEODIS-a i razvijena je u okviru GEODIS-ovog internog programa inovacija. Rešenje koristi Fenvick viljuškar u kombinaciji sa Phantomovim sigurnim, mrežnim agnostičkim i interoperabilnim softverom za daljinsko upravljanje koji omogućava udaljenim radnicima da upravljaju vozilom, efikasnošću otključavanja i dobicima u korišćenju opreme. Na primer, jedan radnik na daljinu može da upravlja više viljuškara u više skladišta u različito doba dana, sve sa jednog centralnog mesta.

Daljinski operateri GEODIS, koji se nazivaju i digitalnim upravljačkim programima, moći će da se „teleportuju“ između različitih vozila i između različitih skladišta pritiskom na dugme, a sve iz bezbednosti udaljene kancelarije. Phantomov softver pruža daljinskim operaterima GEODIS-a oči i uši u stvarnom vremenu oko svakog vozila, omogućavajući im bezbedno i pouzdano vođenje vozila gde god je to zgodno.

GEODIS-ov program viljuškara na daljinu doprinosi: (1) smanjenju povreda i povećanju sveukupne sigurnosti u skladištima, (2) smanjenju broja ljudi koji se fizički nalaze u skladištima radi povećanja udobnosti radnika, (3) stvaranju novih poslova daljinskog rukovaoca koji mogu da budu sigurni u budućnost obavljati se u kancelarijskom okruženju, (4) zaposlenje pojedinca koji mogu imati fizičke smetnje u ograničavanju upotrebe tradicionalnih viljuškara, kao i pojedince iz drugih nedovoljno zastupljenih demografskih kategorija, (5) regrutovanje iz regiona van kojih se nalaze skladišta, uključujući područja veće nezaposlenosti.

Tehnologija Phantom Auto omogućava dinamičko balansiranje raspodele radne snage, sigurnija skladišta, poboljšanu dobrobit radnika i mogućnosti zaposlenja onima koji inače ne bi mogli fizički da voze viljuškare“, rekla je Stephanie Herve, glavni operativni direktor GEODIS-a za Zapadnu Evropu, Bliski Istok i Afriku . „Ova inovacija biće od koristi široj zajednici i ukazuje na budućnost logističkih operacija. Verujemo da tehnologija treba da služi ljudima i to ilustruje ovo partnerstvo sa Phantom Auto.Phantom je ponosan što je sarađivao sa GEODIS-om u Evropi u ovoj revolucionarnoj inicijativi, koja donosi višestruke koristi u efikasnosti i obezbeđivanju sigurnijeg radnog okruženja“, rekao je Shai Magzimof, suosnivač Phantom Auto-a.

Suosnivač Elliot Katz je dodao: „Phantomov softver za daljinsko upravljanje može pomoći ljudima sa fizičkim invaliditetom ne samo da dođu od tačke A do tačke B, već i stvarnim mogućnostima zaposlenja, a mi smo oduševljeni što GEODIS koristi našu tehnologiju zauvek.“

izvor&foto: stattimes.com