Saradnja u potrazi za smanjenjem emisije ugljenika

Ocean Network Express (ONE) Inland Operations i PARIS Optimalno rešenje za planiranje transporta (PARIS), podružnica u potpunom vlasništvu Hutchison Port Holdings-a, zajednički su najavili saradnju na novom uzbudljivom projektu u potrazi za smanjenjem emisije ugljenika ugrađenog u njihove transportne operacije .

Kao deo svog opredeljenja da smanji svoj uticaj na životnu sredinu, započet je proces postizanja ISO 14001 sistema upravljanja zaštitom životne sredine (EMS) za kopnene operacije u regionu Evrope i Afrike do kraja 2021. Ključ ovog cilja je saradnja sa PARIS-om, omogućavajući ONE-u da jasno prati unutrašnje emisije ugljenika u lancu snabdevanja i smanji emisije.

PARIS pomaže ONE planiranjem i optimiziranjem rezervacija prikupljanja i isporuke u stvarnom vremenu koristeći dostupne mogućnosti transporta kamiona, vozova i brodova. Visoko konfigurabilni softver koristi napredne algoritme i paralelnu obradu kako bi obezbedio optimizovano planiranje transporta i funkcije za efikasno upravljanje izuzecima u transportu, smanjenje prazne kilometraže i poboljšanje performansi usluge.

PARIS tvrdi da se na transportnu potrošnju od 20 miliona funti obično može uštedeti između 5% i 8% budžeta za transport, uključujući i preko 1.000.000 km smanjene prazne vožnje koju kamion pređe. Smanjena kilometraža rezultira značajnim smanjenjem ugljen -dioksida.

Saradnja između PARIS-a i ONE-a fokusirana je na poboljšanje aspekta praćenja ugljenika u PARIS-ovom softveru kako bi se stvorila prva početna linija emisija GHG-a. Projekat je započeo početkom 2021. godine, a od 2022. godine ONE će početi prikupljati podatke o emisijama iz svih kretanja kopnenih kontejnera u regionu Evrope i Afrike koristeći PARIS algoritam emisije. Tako, po prvi put, ONE ima mogućnost evidentiranja svih emisija koje proizlaze iz svakog kraka putovanja svakog kontejnera, pri čemu se već odlučio za ekološki prihvatljive opcije barže i šine tamo gde postoje.

Nakon što se skup podataka za prvu godinu postigne kroz osnovnu liniju za 2022. godinu, ONE će definisati srednjoročne ciljeve za smanjenje emisija kako bi podržao njihovu dalju ambiciju da do 2050. godine postanu neutralni prema ugljiku za sve regionalne operacije u Evropi i Africi.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...