Samsungov SmartThings kao pametni glasovni asistent Mercedes-Benz-u

Samsung je najavio integraciju svoje platforme SmartThings u Mercedes-Benz vozila. Korisnicima će se na taj način pružiti mogućnost da svoj automobil koriste kao kontrolni centar za svoj pametni dom. Zahvaljujući ovoj novoj funkciji, korisnici mogu direktno upravljati svojim domom iz svog vozila bez potrebe da telefon deluje kao posrednički uređaj.

Integrisani sistem glasovne kontrole omogućava korisnicima da kontrolišu „hiljade“ uređaja podržanih od strane platforme Samsung SmartThings. Na primer, možete postavljati pitanja poput: „Hej, Mercedes, jesam li ostavio upaljena svetla u kući?“ Sistem takođe možete koristiti za otvaranje garažnih vrata, kao i da uključujete termostat pri izlasku iz kancelarije i još mnogo toga.

Iako su korisnici i do sada mogli daljinski upravljati ovim uređajima pomoću svojih telefona, integracija glasovnog asistenta u vozilo omogućava brigu o svojim zadacima u sopstvenom domu sa samo nekoliko izgovorenih reči – savršeno za one trenutke kada vam nešto padne na pamet na semaforu, ali ne možete da posegnete za telefonom.

Kontrola nije ograničena samo na vozača. Putnici na zadnjim sedištima takođe mogu da koriste MBUX Voice Assistant za upravljanje svojom kućom. Mercedes-Benz i Samsung rade zajedno kako bi premostili „jaz“ između vožnje automobila i brige o svojoj kući, nadajući se da će, uvođenjem glasovnog asistenta sa pametnim kućnim mogućnostima u Mercedes vozila, automobil osećati više kao produženu ruku vašeg doma nego samo kao alat za odlazak tačka A do tačka B.

Integracija SmartThings-a sa MBUX Voice Assistant-om daje korisnicima mnogo veću kontrolu nad njihovim domom. Ne morate više da se vraćate kući sa ugašenim svetlima ili u hladnu kuću. Samo zamolite svoj Mercedes da upali svetla, pojača termostat ili čak pokrene svoj robot usisivač. Sve dok je uređaj kompatibilan sa SmartThings-om, svojim domom možete upravljati putem nove Mercedesove integracije.

izvor: digitaltrends.com

Image by Free-Photos from Pixabay

Pročitajte i...