RTI Connext Drive 3.0 softver za bezbednije upravljanje vozila

Inovacije u realnom vremenu (RTI) lansirale su svoj komunikacioni okvir RTI Connext Drive 3.0 za softverski definisana vozila (SDV). Ovo najnovije izdanje podržava prelazak sa prototipa na proizvodnju u razvoju vozila, obezbeđujući usklađenost sa standardom funkcionalne bezbednosti ISO 26262 ASIL D.

RTI je rekao da Connext Drive 3.0 premošćuje jaz između platforme DDS, AUTOSAR Classic, AUTOSAR Adaptive i ROS 2. Connext Drive 3.0 pomaže proizvođačima originalne opreme (OEM) u izvođenju svojih vozila sledeće generacije na tržište sa ciljem da smanje potrebu za prilagođenom komunikacijom i integraciono kodiranje.

Postoji sve veća potreba za proizvođačima automobila da smanje rizik i ubrzaju spremnost za proizvodnju putem softvera sa sertifikatom o bezbednosti“, rekao je Endrju Longherst, generalni direktor, WITTENSTEIN sistemi visokog integriteta. „Vidimo kako izdanje Connext Drive-a 3.0 može ispuniti ove zahteve na najvišem nivou, jer sada uključuje platformu nezavisan otisak sa ASIL-D usklađenošću koji olakšava integraciju sa SAFERTOS-om, našim operativnim sistemom u realnom vremenu koji je kritičan za bezbednost.

Izrađen na osnovu standarda usluge distribucije podataka (DDS), RTI kaže da sarađuje sa preko 25 automobilskih kompanija na njihovim softverski definisanim programima za vozila.

Na osnovu naših rigoroznih i odobrenih procesa verifikacije ISO 26262, Verocel je pokazao da je najnovija verzija RTI Connext Cert-a u okviru Connext Drive 3.0 u skladu sa ISO 26262 ASIL-D zahtevima“, rekao je Jim Chelini, predsednik i izvršni direktor kompanije Verocel, koja je specijalizovana za razvoj softvera i sertifikaciju. „Tokom nekoliko meseci, naši timovi su sproveli detaljne preglede koda, analizu, dokumentaciju i testiranje i uspeli su da generišu potpuno mapiranje sledljivosti između svih povezanih artefakata životnog ciklusa.

Naši kupci sada imaju optimalan način da omoguće komunikaciju vozila kako se njihova platforma razvija zbog našeg najnovijeg rešenja nezavisnog od platforme“, rekao je Pedro Lopez Estepa, direktor automobilske industrije u RTI. „Komunikacija nije ograničena na DDS, jer Connxt Drive pruža interoperabilna rešenja sa AUTOSAR Classic, AUTOSAR Adaptive i ROS. Connext Drive utire put sledećoj generaciji softverski definisanih vozila i osnažuje proizvođače da neustrašivo inoviraju dok ubrzavaju uspeh.

*izvor: therobotreport.com

Pročitajte i...