Royal Mail testira MEV modele kao deo strategije smanjenja emisije štetnih gasova

Royal Mail je najavio testiranje modela mikro električnih vozila (MEV) za rad poštara na dostavi pri slanju pisama i malih paketa. Iz kompanije se nadaju da će Paxter Cargo i Ligier Pulse 4 MEV pomoći u smanjenju emisije CO2.

U saopštenju, Royal Mail navodi da zahvaljujući svojoj mreži “Feet on the Street” od preko 85.000 poštara i žena, već ima najnižu prijavljenu emisiju CO2 po paketu među velikim britanskim kompanijama za dostavu.

MEV modeli, koje kompanija testira, mogli bi pokazati da je pad štetne emisije po paketu još veći.

MEV -ovi, koji su otprilike veličine golf kolica ili četvorotočkaša, biće raspoređeni u stambenim područjima kao potencijalna alternativa sa nižim emisijama ugljenika većim kombijima u kojima obično rade dva poštarska radnika. Testiranje će utvrditi da li bi poštansko osoblje koje ima svoja zasebna vozila moglo pružiti veću fleksibilnost na prometnim rutama na ekološki prihvatljiviji način.

U šestomesečnom testnom periodu videćemo vozila na područjima Edinburga, Crewea, Liverpoola, Swindona i Londona.

Komentarišući, Simon Thompson, izvršni direktor kompanije Royal Mail, izneo je svoje viđenje ovog ekološkog testa:

Zaista je uzbudljivo videti ova mikroelektrična vozila kako ulaze u naše svakodnevne isporuke. U Royal Mail-u smo posvećeni tome da nastavimo sa smanjenjem štetnog uticaja na životnu sredinu i isprobavanju novih tehnologija i novih načina isporuke koji će nam u tome pomoći.“

Budući da naši fantastični poštari većinu isporuka obavljaju pešice, to već znači da imamo najniži prijavljeni postotak CO2 po paketu, u odnosu na druge velike britanske dostavne kompanije. Od dronova do električnih vozila, guma koje štede gorivo do kamiona sa bio-CNG-om, nastavićemo sa inovacijama kako bismo dodatno smanjili naš uticaj na životnu sredinu.

*izvor&foto: trans.info/pixabay.com

Pročitajte i...