Royal Mail će instalirati mašine za automatizovanu preradu paketa u još četiri poštanska centra

Royal Mail će primeniti potpuno automatizovane mašine za sortiranje paketa kompanije BOWE SYSTEC u svojim poštanskim centrima Tyneside, Medway, Nottingham i Southampton.
Sa operativnim uvođenjem koje bi trebalo da počne sledeće godine, automatizovane mašine za sortiranje – koje su sposobne da obrade oko 180.000 paketa dnevno i do 10.000 paketa na sat – pridružiće se 20 potpuno automatizovanim mašinama za sortiranje paketa koje već rade u 16 poštanskih centara.
U Royal Mail-u su izjavili da je ulaganje u tehnologiju sortiranja paketa predstavljalo ključni deo strategije transformacije da bi se postigao posao vođen paketima, i da nameravaju da nastave sa instaliranjem automatizovanih sistema za sortiranje paketa u svom radu tokom naredne tri godine.

Samo ove godine zabeležen je rast broja paketa za 34% u prvih pet meseci godine. Automatizacija sortiranja paketa omogućiće nam da udovoljimo ovoj rastućoj potražnji i transformišemo našu kompaniju u kompaniju za dostavu paketa koja takođe dostavlja i pisma“, Simon Barker, direktor nacionalne mreže i integracije u kompaniji Royal Mail.

Već smo napravili značajan iskorak ka ovom cilju, uloživši u dizajn i ugradnju 20 mašina za sortiranje paketa na 16 lokacija širom zemlje. Ova tehnologija automatizacije je već u potpunosti operativna i povećala je broj automatski sortiranih paketa u našoj mreži za trećinu. Naš plan je da se nadogradimo na tome i nastavimo sa povećanjem broja paketa koji se automatski sortiraju u našoj mreži, uporedo sa rastom ukupnog obim paketa“, dodao je Barker.

izvor: logisticsmanager.com

Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Pročitajte i...